Opoziţia amână depunerea moţiunii de cenzură. UDMR ar putea vota împotriva guvernului Dăncilă UPDATE

PNL a stabilit amânarea depunerii moțiunii de cenzură la adresa guvernului Dăncilă. Potrivit România TV, motivul este că în Parlament se află prea puțini aleși.

12 dec. 2018, 09:56
Opoziţia amână depunerea moţiunii de cenzură. UDMR ar putea vota împotriva guvernului Dăncilă UPDATE

UPDATE. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a anunțat că opoziția va depune vineri moțiunea de cenzură și solicită ca aceasta să fie citită în plen lunea viitoare. „Astăzi anunțăm această moțiune de cenzură și o vom înregistra vineri, în așa fel încât votul să se dea luni. Cei de la PSD au încercat să ducă în derizoriu această moțiune și să o comaseze cu alte voturi, iar ei să aibă liber la furat prin OUG pe justiție„, a declarat Raluca Turcan.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Iniţiatorii moţiunii ar putea primi un sprijin neaşteptat din partea UDMR, dacă vor da lămuriri cu privire la câteva aspecte legate de ce va urma după eventuala demitere a premierului Dăncilă. Astfel, potrivit preşedintelui partidului, Kelemen Hunor, liderii Opoziției ar trebui să răspundă pe cine vor pune premier, cine vor fi viitorii miniștri și care este programul de guvernare. Totuşi, chiar și cu votul UDMR, partidele din Opoziției tot nu au numărul total de parlamentari pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

Am avut o discuție cu Dan Barna, Eugen Tomac și cu colegii din PNL. Nu am avut o discuție cu Ludovic Orban, ne-am intersectat, dar nu am discutat deloc. Asta nu înseamnă că dacă mă caută nu vom discuta. Opoziția vrea să guverneze sau nu vrea să guverneze cu adevărat? Asta e întrebarea! Cine e premierul, cine sunt miniștrii, care e majoritatea, care e programul de guvernare? L-am întrebat pe Dan Barna, nu am primit răspuns. Am întrebat la PNL, nu am primit. Poate vin cu Ludovic, poate vin cu Dan Barna, poate vin cu Tomac, cu Băsescu premier.

Toți au spus că le lipsesc 51 de voturi, UDMR are 30. Dacă sunt convinși că lucrurile vor merge mai bine decât până acum, dacă trece moțiunea de cenzură, eu sunt de acord, dar nu e nimic sigur. Să treacă moțiunea, să zicem că trece, dar acum nu se poate, și vrem să știm ce urmează„, a spus Kelemen Hunor.

Strategia PNL este ca dezbaterea moţiunii să aibă loc în ziua cu cea mai mare prezenţă a parlamentarilor.