Opoziţia laburistă din Marea Britanie vrea să înăsprească măsurile antiimigraţie

Liderul opoziţiei laburiste britanice Ed Miliband a promis joi că formaţiunea sa va lua măsuri împotriva imigraţiei dacă va câştiga alegerile legislative, relatează Reuters. Această înăsprire de ton din partea laburiştilor vine în contextul ascensiunii pe eşichierul politic britanic a formaţiunii eurofobe şi antiimigraţie UKIP (Partidul Independenţei).

23 oct. 2014, 13:46
Opoziţia laburistă din Marea Britanie vrea să înăsprească măsurile antiimigraţie

Un sondaj difuzat mai devreme joi a arătat că UKIP este pe cale să-şi asigure un al doilea mandat în Parlamentul de la Londra, la un scrutin parţial ce va avea loc luna viitoare în Rochester (comitatul Kent, sud-estul Angliei), potrivit Agerpres.

Ed Miliband s-a angajat, într-o alocuţiune susţinută în Rochester, că un guvern condus de Partidul Laburist va introduce legi noi cu privire la imigraţie în primul său an la putere. Aceste legi ar urma între altele să împiedice agenţiile de recrutare să caute mână de lucru doar în străinătate.

Citeşte şi Ed Miliband, liderul Partidului Laburist, a fost împroşcat cu ouă de un cetăţean nemulţumit VIDEO

În acelaşi timp, imigranţii din Uniunea Europeană ar urma să fie nevoiţi să aştepte mai mult înainte de a putea cere alocaţii, iar la frontiere ar urma să fie instituite controale menite să contabilizeze ieşirile şi intrările în ţară.

‘Trebuie să înţelegem că sunt probleme reale şi să arătăm că suntem gata să luăm măsuri în aceste privinţe. De aceea am schimbat abordarea laburistă faţă de imigraţie’, a explicat Miliband.