Oprea, PNL: Se apropie ziua Z în Senat când grupurile de forţă vor fi inversate

Liderul senatorilor fostului PDL, Dumitru Oprea, a anunţat duminică, la Palatul Parlamentului, că în curând, la Senat, se apropie ziua 'Z', în care speră ca grupurile de forţă din această cameră "să fie inversate", adăugând că liberalii au suficiente voturi ca să ajungă majoritari, potrivit Agerpres.

01 feb. 2015, 14:10
Oprea, PNL: Se apropie ziua Z în Senat când grupurile de forţă vor fi inversate

„Vă anunţ că, în Senat, în curând pe ecrane, secretul zilei ‘Z’. Ziua în care sperăm ca, în Senatul României, grupurile de forţă să fie inversate, dar mai multe detalii fac parte din surpriza ce v-o oferă PNL”, a spus Oprea, duminică, după Reuniunea grupurilor parlamentare ale noului PNL.

El nu a dorit să detalieze ce înseamnă ziua „Z”.

„Am spus că este o informaţie clasificată la nivel de partid. Nu pot să dau niciun detaliu fiindcă ar dispărea efectul surpriză şi am ajuta pe unii care, deocamdată, pe Valea Prahovei au discutat de toate, mai puţin ce soartă au ei în viitorul apropiat”, a spus Oprea.

Întrebat pe câte voturi se bazează, înaintea sesiunii parlamentare de la Senat, în plus faţă de ceea ce au grupurile PNL, el a spus: „Suficiente încât să devenim majoritari”.

La rândul său, deputatul PNL Ludovic Orban a spus că iniţierea demersului va fi făcută în momentul în care liberalii vor avea garanţia 100% că au majoritate parlamentară în Senat.

Întrebat dacă Vasile Blaga ar fi un preşedinte potrivit pentru Senat, Dumitru Oprea a răspuns : „Dar aveţi ceva de contestat cât a fost preşedinte ? Domnul Blaga a fost preşedinte al Senatului. A fost îndepărtat ştiţi cum (…) „.