Oprea: Recomandăm populaţiei din sudul ţării să evite circulaţia în noaptea care urmează

Vicepremierul Gabriel Oprea a recomandat populației din zona de sud a țării să evite circulația în cursul nopții de duminică spre luni, în condițiile în care se anunță viscol puternic.

28 dec. 2014, 10:21
Oprea: Recomandăm populaţiei din sudul ţării să evite circulaţia în noaptea care urmează

„De la noapte va urma un alt val de ninsori și viscol puternic, fiind emisă de curând o avertizare de Cod portocaliu pentru județele Buzău, Brăila, Galați, Vrancea, Bacău, Vaslui, Prahova, Dâmbovița, Ialomița și Argeș. Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării — Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei — este de a evita circulația în această noapte. În situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto care pleacă la drum să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de hrană, de apă, pentru că există riscul apariției unor blocaje în trafic”, a afirmat Oprea la Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat duminică la sediul MAI.

DIRECTORUL ANM: „Ar putea să fie emis COD ROŞU pentru unele judeţe”

Vicepremierul a adăugat că în ultimele 24 de ore forțele MAI s-au mobilizat astfel încât nu s-au înregistrat „persoane izolate din cauza zăpezilor sau persoane dispărute” și nici nu s-a impus închiderea unor drumuri naționale sau județene.

Oprea le-a cerut subalternilor din minister și autorităților locale să rămână mobilizate pentru deszăpezire, dar și pentru a combate posibilele efecte ale viscolului care se anunță.

COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru zece judeţe. COD GALBEN de ninsori pentru Bucureşti