DNA a pus sechestru pe casa lui Oprescu şi a iubitei sale. Noi acuzaţii de spălare de bani şi grup organizat

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost adus luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost audiat aproximativ o jumătate de oră. Potrivit România TV, procurorii DNA au extins ancheta pentru noi acuzații în cazul lui Oprescu şi au pus sechestru pe casa acestuia şi a iubitei sale.    

26 oct. 2015, 11:46
DNA a pus sechestru pe casa lui Oprescu şi a iubitei sale. Noi acuzaţii de spălare de bani şi grup organizat

Procurorii DNA au dispus faţă de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, aflat în stare arest preventiv, „extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea, în concurs real cu infracțiunea de luare de mită, și a infracțiunilor de spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, în dosar s-a dispus „indisponibilizarea prin sechestru a cotei indivize de 5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei”,.

De asemenea, s-a dispus „indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei”.

La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă, precizează DNA. 

La sfârșitul săptămânii trecute, avocatul Alexandru Chiciu spunea că Sorin Oprescu este stabilizat medical şi că luni se va face o cerere la DNA de audiere a edilului, pentru acuzaţiile care i-au fost aduse până acum, apărarea anticipând şi că este posibilă o extindere a cercetărilor în cazul acestuia.

Citeşte şi: Avocatul lui Sorin Oprescu: „Acuzaţiile ar putea fi EXTINSE”

Avocatul a mai spus că a fost la Arestul Capitalei pentru a discuta cu clientul său pe două teme.

„Prima temă este legată de contestaţia la cererea noastră de înlocuire a arestului preventive, a doua temă este legată de fondul cauzei, existând anticiparea apărării că procurorii vor solicita, în perioada următoare, o extindere a cercetărilor faţă de domnia sa. Repet, este o anticipare şi nu o informaţie concretă. Anticiparea este dată de faptul că, analizând evoluţia cauzei, am constatat o serie de acte pe care ei (anchetatorii, n.r.) le-au făcut, paralele de acuzaţiile iniţiale. Nu ştim exact infracţiunea, dar actele făcute în cazul celorlalţi au fost pe linia evaziunii fiscale„, a declarat Alexandru Chiciu.

Avocatul a explicat că anticipează o posibilă extindere a cercetărilor în cazul lui Oprescu pe baza faptului că procurorii anticorupţie verifică celelalte persoane din dosar cu privire la fapte de evaziune fiscală.

CITEŞTE ŞI PRIMUL MARTOR al apărării, audiat în cazul lui Sorin Oprescu. Ce le-a spus MENAJERA procurorilor

Potrivit lui Chiciu, este posibil ca şi în cazul lui Sorin Oprescu să se facă o extindere a acuzaţiilor, menţionând că anchetatorii nu i-au anunţat despre vreun demers în acest sens.

Oprescu se află în arest preventiv din 6 septembrie, fiind acuzat că ar fi primit o mită de 25.000 de euro.