REVELION 2015. Cea mai geroasă noapte dintre ani. PETRECERI în stradă, la – 20 DE GRADE

REVELION 2015. Pe un ger cum nu s-a mai văzut în ultimii 50 de ani de Revelion, în centrul oraşelor vor fi organizate superpetreceri. În Bucureşti, primăria Municipiului București (PMB), organizează, pentru a 7-a oară consecutiv, Revelionul Bucureștiului în Piața Constituției, miercuri seara, de la ora 21,00.

31 dec. 2014, 10:45
REVELION 2015. Cea mai geroasă noapte dintre ani. PETRECERI în stradă, la – 20 DE GRADE

REVELION 2015. Petrecerile organizate în stradă au loc noaptea aceasta în condiţii mai mult decât speciale: temperaturile vor coborî şi sub minus 20 de grade. 

În Bucureşti, Revelionul din Piaţa Constituţiei va aduce în faţa bucureştenilor 80 de artişti, între care Smiley, Loredana, Delia şi Alex Velea, ce vor evolua pe o scenă de 260 de metri pătraţi, anunţă Primăria Capitalei, care promite totodată „un foc de artificii colosal” şi „un tun de lumină lansat către cer”.

Potrivit unui comunicat al PMB, în producția din acest an peste 80 de artiști români vor urca pe scena de 260 mp, unde, acompaniați de 250 000 wați de sunet, 600 000 wați de lumini și 200 de lumini inteligente, vor face spectacol pentru cei ce vor alege să întâmpine noul an în Piața Constituției.

Citeşte şi REVELION 2015: Petreceri ÎN AER LIBER în Capitală. Unde te distrezi GRATIS în noaptea dintre ani

REVELION 2015. „Haideți să trecem împreună, cu speranță, în Noul An. Vă aștept la Revelionul Bucureștiului din Piața Constituției. Vă invit să ne bucurăm de artiștii noștri, să arătăm Europei, să arătăm lumii, ce oameni frumoși are această țară. V-am pregătit un show de excepție, o sărbătoare a luminii. La mulți ani, București. La mulți ani, România”, arată Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, citat de comunicatul PMB.

Potrivit sursei menționate, concertul va fi transmis pe 400 de mp de ecrane cu led, amplasate în locație. Scena care va găzdui petrecerea de Revelion are deschiderea de 60 m, iar pentru a fi transportată și montată în Piața Constituției a fost nevoie de peste 100 de oameni, 20 de TIR-uri de echipamente și peste 70 de km de cabluri.

Organizatorii anunță că, în momentul trecerii dintre ani, cerul va fi luminat de un foc de artificii de 15 minute, pentru care sunt necesare peste 15 tone de materiale pirotehnice, dar și printr-un tun de lumină lansat către cer.

Citeşte şi OBICEIURI ŞI TRADIŢII DE REVELION. Vezi ce trebuie să faci pentru a avea NOROC ÎN DRAGOSTE în anul care vine

Pe scena din Piața Constituției vor urca atât Smiley, Alex Velea, Cabron, Sore, Feli, Dorian, Don Baxter, Speak, Doc, Radio Killer, Peter Pop, Giulia, Jazzy Jo, Silviu Pasca, Brighi, cât și Loredana, Andra, Delia și Vama.

„Evenimentul intitulat HaHaHappy New Year București 2015 va fi un spectacol inedit, gândit și construit ca o sărbătoare extraordinară a luminii. Conceptul este inspirat din simbolistica anului 2015, supranumit și „anul luminii’, astfel că va excela atât prin reprezentațiile pregătite de către artiști, scenografia surprinzătoare, dar și prin tehnologia video și proiecțiile grafice de ultima generație”, se arată în comunicatul PMB.

Potrivit organizatorilor, show-ul de anul acesta este „cel mai interactiv Revelion de până acum, spectacolul fiind o îmbinare audio-vizuală între tehnologia de ultimă generație, arta spectacolului și elementele de interactivitate cu publicul spectator”.

Şi Primăria Sectorului 3 continuă tradiţia Revelionului în aer liber din Parcul Titan, care anul acesta are tematica „Revelion în jurul lumii”. Publicul este aşteptat la eveniment de la ora 19.30, iar accesul este liber.

Potrivit organizatorilor, bucureştenii vor fi purtaţi pe mai multe meridiane şi vor cunoaşte, prin jocurile de scenă ale prezentatorilor, câteva dintre obiceiurile şi tradiţiile de Anul Nou din întreaga lume. Spectacolul va debuta cu un moment artistic susţinut de ansamblul Rapsodia Carpaţilor, care îi va purta pe spectatori prin obiceiurile româneşti de Anul Nou, şi va continua cu recitalurile live ale unora dintre cei mai iubiţi artişti: White Mahala, Annes, Bere Gratis, Guess Who, Dj Rynno, Sylva, Mihai Mărgineanu şi Elena Gheorghe.

La miezul nopţii, va avea loc un spectaculos joc de artificii, urmat de concertul trupei Voltaj.

Primăria Sectorului 6 organizază la rândul ei, de mai mulţi ani, o petrecere de Revelion, într-un cort încălzit, pe Strada Braşov nr. 21 A, cu meniu tradiţional, program artistic şi foc de artificii. Biletul de acces a costat anul acesta 160 de lei, toate locurile fiind epuizate. Astfel, la petrecere sunt aşteptate 1.800 de persoane.

Artiştii care vor întreţine atmosfera sunt: Ionuţ Galani, Connect-R, Alin Pacal Band, Elena Gheorghe, Ovidiu Homorodean, Fuego, Elisabeta Turcu şi Datina.

Citeşte şi Revelion 2015. Ce artişti cântă la petrecerile în aer liber din Bucureşti FOTO

Alte petreceri în Bucureşti

Petrecerea de Revelion de la Palatul Parlamentului, organizată pentru al doilea an la rând, are de această dată ca temă Hollywood Galele Filmului, iar printre cei care îi vor întreţine pe invitaţi se numără Loredana, Horia Brenciu şi Ozana Barabancea.

Dacă anul trecut, la prima ediţie, petrecerea de Revelion de la Parlament a avut ca temă „Marele Gatsby”, anul acesta invitaţii trebuie să imite vedetele de la Hollywood pe covorul roşu de la Oscaruri.

Invitaţii sunt aşteptaţi de la ora 19.30, la Palatul Parlamentului, unde programul artistic începe la 20.30 cu un moment de jazz sustinut de Costin Rosu şi continuă cu trupa Iuno Dance, de la ora 21.00, care-i va invita pe cei prezenţi la primul dans al serii.

După spectacolul Ozanei Barabancea, oaspeţii sunt poftiţi, de la ora 23.30, pe esplanada Palatului Parlamentului pentru a viziona un spectaculos foc de artificii. Ei vor petrece apoi alături de Loredana, Iuno Dance şi Horia Brenciu, iar după spectacol, după ora 4.00, vor putea dansa în continuare.

În funcţie de meniul ales, cardul de acces la eveniment costă între 100 şi 300 de euro. Pentru accesul copiilor de până la şase ani nu se plăteşte nimic, pentru cei între şase şi 12 ani se achită 50 la sută din valoarea cardului de acces, iar pentru cei de peste 12 ani se achită integral valoarea cardului de acces.

Peste 750 de persoane sunt aşteptate la petrecerea de Revelion de la Palatul Parlamentului.

În noaptea de Revelion, Opera Naţională Bucureşti (ONB) invită publicul la un concert de Anul Nou, urmat de o petrecere şi de un eveniment special desfăşurat pe esplanada instituţiei.

Astfel, începând cu ora 20.00, iubitorii de muzică clasică sunt invitaţi în Sala Mare a Operei pentru a lua parte la Concertul de Anul Nou. După încheierea concertului, seara va continua în elegantele foaiere şi saloane ale Operei, cu petrecerea de Revelion, unde invitaţii se vor delecta cu un meniu inspirat din rafinamentul bucătăriei boiereşti de altădată şi momente de muzică live. La ora 0.00, publicul este aşteptat cu un moment special pe esplanada clădirii.

Pachetul de participare la Revelionul de la Operă este compus din biletul de intrare la Concertul de Anul Nou (între 100 şi 160 lei/ persoană) plus biletul de participare la masa şi petrecerea de Revelion (între 600 şi 800 lei/ persoană, cu reducere de 50% pentru copiii între 6 şi 14 ani, de 10% pentru grupuri între 6 şi 10 persoane şi 15% pentru grupuri mai mari de 10 persoane).

Citeşte şi Aerul POLAR a cuprins România. Vom avea cel mai GEROS REVELION din ultimii 50 de ani

REVELION 2015. Petreceri în stradă au loc, de Revelion, şi la Timişoara, unde vor urca pe scenă trupa Flare, Anastasia Sandu şi Vunk, iar la miezul nopţii va avea loc un foc de artificii.

La Sibiu, în noaptea dintre ani, pe scena din Piaţa Mare din Sibiu vor urca Nana, trupa dance Fun Factory, dar şi nume româneşti cunoscute publicului precum solistul de muzică populară Sebastian Stan, trupa pop-rock The Black Star şi formaţiile Domino şi Arhaica. Prezentator va fi Cătălin Măruţă. La miezul nopţii, viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor, va fi alături de sibieni pentru a urmări focul de artificii şi jocurile de lumini.

La Cluj Napoca, peste 15.000 de clujeni sunt aşteptaţi să ia parte la spectacolul care va aduce pe scenă celebra trupă The Asteroids Galaxy Tour, originară din Danemarca. Vor mai cânta Costi Cămărăşan Band şi muzicanţii Band.

Locuitorii sau turiştii care în noapte dintre ani se vor afla în Braşov se vor bucura de un eveniment organizat de Primărie în Piaţa Sfatului. Petrecerea va începe la ora 22:30 cu un concert folcloric susţinut de Veta Biriş şi Ansamblul Folcloric Ţara Bârsei şi va continua cu recitalurile Corinei şi Ligiei Şuteu.