Opt cadavre au fost găsite la bordul unei ambarcaţiuni care a eşuat pe o plajă din Japonia

Opt cadavre în stare avansată de putrefacţie au fost găsite luni la bordul unei ambarcaţiuni de lemn care a eşuat pe o plajă din Japonia, iar autorităţile suspectează că pasagerii sunt refugiaţi nord-coreeni.

RomaniaTV.net
27 nov. 2017, 20:30
Opt cadavre au fost găsite la bordul unei ambarcaţiuni care a eşuat pe o plajă din Japonia

Ambarcaţiunea cu lungimea de şapte metri a fost adusă de valuri luni pe o plajă din zona Oga, prefectura Akita, pe ţărmul Mării Japoniei (Marea de Est), a comunicat Paza de Coastă niponă, citată de cotidianul Japan Times.

Un pachet de ţigări găsit la bordul navei conţine indicii că ambarcaţiunea provine din Coreea de Nord, afirmă surse citate de agenţia de presă Kyodo.

Cadavrele au fost descoperite la doar patru zile după ce alţi opt bărbaţi au fost găsiţi în viaţă la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit de 20 de metri care plutea în derivă în largul Japoniei, în zona Yurihonjo, situată tot în regiunea Akita. Cei opt supravieţuitori găsiţi joia trecută susţin că sunt pescari nord-coreeni. Nu este clar dacă cele două cazuri au legătură unul cu celălalt.

Unele dintre cadavrele găsite luni sunt în stare avansată de putrefacţie, astfel că autorităţile nipone nu ştiu dacă sunt bărbaţi ori femei.

Într-un alt caz, petrecut recent, cadavrele a doi bărbaţi au fost găsite la bordul unei alte bărci care a eşuat în Japonia, în prefectura Niigata. Ambarcaţiunea pare a fi tot nord-coreeană.