Opt percheziţii în Botoşani, Suceava şi Ilfov într-un dosar privind comerţul cu produse cosmetice contrafăcute

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani au efectuat mai multe percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor agenţi economici suspectaţi de vânzare de parfumuri şi cosmetice contrafăcute, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ.

29 aug. 2018, 07:37
Opt percheziţii în Botoşani, Suceava şi Ilfov într-un dosar privind comerţul cu produse cosmetice contrafăcute

Mai multe percheziţii au avut loc marţi pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi Ilfov, la sediile şi punctele de lucru ale unor agenţi economici, precum şi la locuinţele unor persoane fizice.

„Poliţiştii pus în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani”, se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 355 de recipiente cu parfum şi peste 6.720 de produse cosmetice purtând însemnele şi denumirile unor mărci înregistrate şi cu privire la care existau indicii că sunt contrafăcute.

De asemenea, la locaţiile vizate, poliţiştii au mai identificat telefoane mobile şi înscrisuri, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Valoarea de comercializare a produselor confiscate a fost estimată la suma de 49.500 de lei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului, persoanele implicate fiind cercetate în stare de libertate.