Opt sportivi ruşi care au participat la JO 2012, depistaţi pozitiv după noi analize

Opt sportivi ruși care au participat la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra au fost depistați pozitiv după noi analize, a anunțat Comitetul Olimpic Rus (COR), cu mai puțin de o săptămână după ce s-a anunțat că au fost depistat pozitiv 14 concurenți ruși de la JO 2008 de la Beijing, informează AFP.

28 mai 2016, 18:54
Opt sportivi ruşi care au participat la JO 2012, depistaţi pozitiv după noi analize

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a informat oficial Comitetul Olimpic Rus (COR) că rezultatele noilor eșantioane prelevate în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra au dat rezultate pozitive (…) pentru opt sportivi ruși la trei discipline„, a indicat COR într-un comunicat.

Conform regulamentelor internaționale, numele sportivilor nu va fi divulgat înainte de analiza eșantionului B„, precizează comunicatul.

COR a anunțat deja marți că 14 sportivi ruși participanți la JO 2008 de la Beijing au fost depistați pozitiv după noi analize.

Responsabila juridică a COR, Aleksandra Brilliantova, a afirmat atunci că eșantioanele B vor fi analizate pe 31 mai și 1 iunie de laboratorul antidoping de la Lausanne (Elveția).

Federația rusă de atletism a anunțat marți că orice atlet rus prins dopat va fi privat de JO de la Rio. Atletismul rus, în centrul unui imens scandal de dopaj, este acum suspendat din orice competiție internațională.

Aceste anunțuri vin la mai puțin de o săptămână după ce CIO a precizat că 31 de sportivi din 12 țări au fost depistați pozitiv în urma unor noi analize ale eșantioanelor lor datând din 2008.

Aceste analize vin după colaborarea cu Agenția Mondială Antidoping (AMA) și federațiile internaționale, a indicat CIO, care dorește „să-i împiedice pe toți sportivii dopați să participe la Jocurile de la Rio”.

Federația internațională de atletism (IAAF) va decide pe 17 iunie dacă atleții ruși vor fi prezenți sau nu la Rio.