ORA DE ENGLEZĂ în Vaslui: „Good Morning children!” / „Hello Kitty!”. Dialog haluciant la clasă

Un nou caz revoltător zduguie învăţământul românesc. O profesoară de engleză de la o şcoală din judeţul Vaslui nu e în stare nici măcar să pronunţe alfabetul în această limbă. Iar de conversaţii cu elevii, nici nu se pune problema. Iată imaginile filmate chiar în clasă.

RomaniaTV.net
04 iul. 2015, 09:38
ORA DE ENGLEZĂ în Vaslui: „Good Morning children!” / „Hello Kitty!”. Dialog haluciant la clasă

„Cum vă spun eu: „Good Morning children!” şi voi îmi răspundenţi „Good Morning teacher!”. Sau „Hello …”, îi întreabă profesoara pe elevi, moment in care un copil răspunde „(Hello n.red.) Kitty”.

Acesta este nivelul de pregătire al copiilor de la şcoala din localitatea Hreasca, judeţul Vaslui, după doi ani de engleză. Pare de neînţeles cum după atâtea ore studiu elevii nu ştiu nici măcar să spună cum îi cheamă, potrivit protv.ro. Abia când stai de vorbă cu doamna profesoară înţelegi de ce engleza este o limbă străină pentru micuţi.

Dascălul nu poate spune nici măcar literele alfabetului în engleză. Iniţial, blocajul doamnei profesoare este pus pe seama emoţiilor, aşa că i se dă o a doua şansă şi i se cere să spună în engleză câţi copii are în clasă şi cum sunt împărţiţi. Nici asta nu ştie.

 

Însă, doamna profesoară stă însă bine la capitolul calificare. Are şi facultate şi examen trecut cu brio la titularizare.

Repartizarea cadrelor didactice la şcoli a fost făcută de Inspectoratul Şcolar, care a venit cu o explicaţie halucinantă.

„Sunt posturi vacante pe care trebuie să le ocupăm cu cineva. Nu putem să excludem disciplinele de învăţământ din programa copiilor pentru că nu avem cadre didactice”, a explicat Gabriela Plăcintă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, pentru Protv.