ORA DE IARNĂ 2016: Află când trecem la ora de iarnă în 2016! Uite cum îţi afectează viaţa

Odată cu instalarea mai comodă a toamnei, ne luăm la revedere de la ora de vară și întâmpinăm schimbarea orară impusă de noul sezon. În această lună România va trece la ora de iarnă, așa că este bine să te informezi din timp pentru a nu fi luată prin surprindere.

RomaniaTV.net
07 oct. 2016, 08:05
ORA DE IARNĂ 2016: Află când trecem la ora de iarnă în 2016! Uite cum îţi afectează viaţa

Ca în fiecare an, în ultima duminică a lunii octombrie se trece la ora de iarnă, cea care este considerată ora oficială. Prin urmare, revenim la ritmul normal, pentru că ora de vară are drept scop economisirea energiei electrice. În acest mod, se profită de lumina naturală mai multe ore pe parcursul zilei.

Citeşte şi  Află efectele devastatoare ale privării de somn

În 2016 vom trece la ora de iarnă în noaptea dintre 29 și 30 octombrie, adică în ultima duminică din această lună, când ora 4:00 va deveni ora 3:00. Astfel, ceasurile se vor da înapoi cu o oră, ceea ce este numai bine, pentru că vom reuși să dormim mai mult.

Țara noastră a adoptat acest sistem în 1932. Diferența este că, în acea perioadă, se trecea la ora de vară în prima duminică a lunii aprilie, respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a funcționat doar până în 1943, dar a revenit după 36 de ani, în 1979. De-abia în 1997 s-a stabilit regula care se respectă și astăzi în majoritatea statelor lumii.

Citeşte mai mult pe divahair.ro