ORA DE VARA 2016. Când se schimbă ora în acest an. Cum se dau ceasurile

ORA DE VARA 2016. Anual, se schimba ora in ultimul weekend al lunii martie. In ultima duminica a primei luni de primavara, ora 03.00 devine ora 04.00. Iata cand se trece la ora de vara in acest an!

RomaniaTV.net
24 mart. 2016, 13:40
ORA DE VARA 2016. Când se schimbă ora în acest an. Cum se dau ceasurile

ORA DE VARA 2016. In 2016, ora se schimba in nopatea dintre 26 si 27 martie. Trecerea la ora de vara inseamna ca vom dormi cu o ora mai putin, avand in vedere ca ceasurile vor fi date inainte.

ORA EXACTA A ROMANIEI aici

ORA DE VARA 2016. Conceptul orei de vara a foist adus in discutie pentru prima data de entomologul neo-zeelandez George Vernon Hudson in anul 1895. Scopul este folosirea luminii solare pe o perioada cat mai lunga din zi, astfel incat activitatile sa se desfasoarea cat mai mult pe lumina naturala. Acest lucru este bun pentru ca, spre deosebire de lumina artificiala, cea a Soarelui stimuleaza tonusul fizic si psihic. Totodata, schimbarea orei ajuta la economisirea energiei electrice consumata pe iluminatul artificial. 

ORA DE VARA 2016. Peste 100 de tari din toata lumea folosesc mecanismul de trecere la ora de vara. Romania a aderat la acest sistem pentru prima data in 1932. In perioada 1943-1979 acest sistem a fost suspendat. Din anul 1997, Romania a intrat in randul celorlalte tari europene care aderau la ora de vara in ultima duminica din martie, lucru valabil si in zilele noastre.

ORA DE VARA 2016. Atunci cand trecem la ora de vara, starea noastra se poate schimba. Acest lucru se intampla deoarece modificarea orei poate perturba ceasul biologic si odata cu el pot surveni si dereglari hormonale, mai ales in ceea ce priveste melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

ORA DE VARA. Smartphone-ul, cu sistem de operare iOS sau Android, își schimbă automat ora dacă în setări este bifată opțiunea care sincronizează ora cu cea a rețelei. În cazul iPhone-ului, dacă nu se schimbă automat, se accesează meniul Settings, General, Date & Time și se bifează opțiunea Set Automatically, iar în cazul smartphone-urilor cu Android se intră la Settings, Date & Time și se activează funcția Automatic date&time.