Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înapoi

În fiecare an, ora se schimbă de două ori, în preajma echinocțiilor de primăvară și de toamnă. În aceste date, ziua este egală cu noaptea, schimbarea de la ora de iarnă la ora de vară și invers, se face mereu într-o noapte de sâmbătă către duminică.

03 mart. 2018, 08:08
Ora de vară 2018. Când trebuie să dăm ceasurile înapoi

În acest fel, organismul are o zi la dispoziție pentru a se adapta la noul program pentru săptămâna care urmează. Cu toate acestea, specialiștii spun că avem nevoie de aproximativ o săptămână pentru a ne adapta.Anul acesta vom trece la ora de vară în ultimul weekend al primei luni de primăvară, și anume pe data de 25 martie 2018. Astfel, în această zi vom da ceasurile cu o oră înainte, iar ora 03:00 va deveni ora 04:00. Așadar, în această noapte vom dormi mai puțin cu oră, după cum se spune în popor.

De ce se schimbă ora de două ori pe an?

Schimbarea orei de două ori pe an are scopul de a ne bucura de mai multă lumină naturală pe parcursul zilei. Așadar, trecem la ora de vară pentru ziua devine mai lungă decât noaptea, prin urmare se va întuneca mai târziu cu o oră.

De asemenea, această schimbare favorizează economisirea energiei electrice întrucât programul de lucru coincide mai mult cu perioada în care avem parte de lumină naturală.

Trecerea la ora de vara 2018 se va face in acest an in ultimul weekend al primei luni de primavara.Mai exact, in data de 25 martie 2018 vom da ceasurile cu o ora inainte, astfel ca ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Ora de vara 2018, la fel ca si ora de iarna, se schimba in fiecare an in noaptea de sambata spre duminica, pentru ca organismul sa se obisnuiasca mai usor cu schimbarea.In 2018 vom trece la ora de iarna in data de 28 octombrie. Atunci ceasurile se vor da inapoi iar ora 04:00 va deveni ora 03:00.