Ponturi de vacanţă: Oraşe mai frumoase decât capitalele ţărilor lor GALERIE FOTO (I)

Fiecare ţară se laudă cu Capitala ei şi, de obicei, pentru aceasta se alege cel mai mare şi mai frumos oraş. Dar sunt şi oraşe care, deşi nu sunt capitale, sunt chiar mai frumoase decât acestea.

11 iun. 2016, 11:09

Cei mai mulţi dintre vizitatorii unei ţări străine caută să vadă principalul oraş al ţării,Capitala. Dar, în unele ţări, surprizele plăcute vin din partea celui „de-al doilea oraş”, care se întâmplă să fie mai frumos şi mai ofertant. Chiar dacă nu sunt capitale şi, uneori sunt chiar mici oraşe, frumuseţea şi farmecul acestora întrec „primul oraş al ţării”. Iată câteva dintre acestea:

Granada, Spania

Un turist interesat de asemenea frumuseţi urbane, care face o călătorie în Spania, ar fi interesat mai degrabă de oraşul Granada, din regiunea Andaluzia, decât de Madrid. Oraşul este fermecător  şi reprezintă o multitudine de faţete ale vieţii de zi cu zi a locuitorilor săi, dar şi mărturii culturale. Influenţele islamice se manifestă asupra întregului oraş, amintind de originile maure ale acestuia, scrie huffingtonpost.com.  Palatul La Alhambra, unul dintre cele mai impresionante din lume, este expresia perfectă a confluenţelor culturale.

Bath, Anglia

Pentru cei care vor să vadă mai mult decât Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii, Bath este un oraş care merită vizitat. Clădirile inspirate de arhitectura italiană, izvoarele termale romane şi chiar băile termale de care te poţi beneficia în momentele de relaxare fac din Bath o destinaţie grozavă. Oraşul este încărcat de istorie, iar originile lui romane se îmbină perfect cu sensibilitatea georgiană, oferindu-i acestuia o personalitate elegantă. Iar de la Bath, poţi face o călătorie la Stonehenge. 

Kyoto, Japonia

Din capitala Japoniei, Tokyo, şi până în Kyoto nu faci mai mult de 2 ore cu trenul. Acesta este un oraş interesant şi nu este agitat şi aglomerat cum este capitala ţării. Templele, moscheile şi vegetaţia care îşi schimbă culorile în pas cu succesiunea anotimpurilor fac din aceat oraş o frumuseţe naturală şi arhitecturală de neîntrecut. Kyoto este locul unde poţi explora aspectele tradiţionale pure ale culturii nipone şi ai multe lucruri interesante de aflat din istoria acestuia.

Bologna, Italia

Oraşul italian Bologna merită vizitat de măcar o dată în viaţă. Este unul dintre oraşele mai frumoase decât capitalele ţărilor în care se află. Pe lângă arhitectura interesantă care excelează cu cea mai veche universitate a lumii occidentale, Bologna se poate lăuda cu o serie întreagă  atracţii, nu numai arhitecturale şi culturale, ci şi cu gastronomia locală, irezistibilă. Cine nu şi-ar dori să mănânce mortadella, tortellini sau Bolognese ca la „mama lor”…

Bordeaux, Franţa

Când turiştii se gândesc la Franţa, mulţi dintre ei au în minte Parisul, capitala Franţei care are faima celui mai frumos oraş din lume. Acest calificativ dat Capitalei franceze este însă relativ. Desigur, Turnul Eiffel, Champes Elysees, Arcul de Triumf sunt unele dintre cele mai vestite simboluri ale ţării. Pentru o experienţă mai clarificatoare a vieţii urbane franceze „scufundată” în vinuri renumite, de pildă, oraşul Bordeaux este cel mai indicat. Aşezat de-a lungul cheiului, este centrul regiunii din care provine legendarul vin de Bordeaux. Interesul pentru acest oraş nu se limitează doar la degustatul vinului. Catedrala Sfântul Andrei sau ruinele unui amfiteatru din secolul al II-lea, muzeele şi monumente, precum şi buticurile cochete fac din acest oraş un loc fermecător. Iar pentru turistul gurmand, gazdele îi stau la dispoziţie cu brânzeturi fine, vestite în întreaga lume şi, bineînţeles, însoţite de un pahar cu vin.