Oraşul Los Angeles ARDE. Mii de pompieri luptă cu focul

Mai multe mii de pompieri californieni luptă zi şi noapte cu incendiile din zona de nord din los Angeles. Autorităţile au ordonat evacuarea locuitorilor din mai multe cartiere.

06 dec. 2017, 18:39
Oraşul Los Angeles ARDE. Mii de pompieri luptă cu focul

Flăcările au distrus terenuri întregi de vegetaţie qaflate la Est de Autostrada 405. Locuitorii din cartierele situate între Mulholland Drive, la Nord de Bulevardul Sunset, au primit ordine de evacuare, au informat pompierii, potrivit 7sur7.be.

Miercuri dimineaţa, 20 de hectare de vegetaţie erau complet distruse, iar flăcările se extind cu repeziciune. Muzeul Getty şi campusul Universităţii Los Angeles se află în apropiere de zona în care incendiile s-au extins.

Citeşte şi Incendii de vegetaţie în California. Pompierii, depăşiţi de situaţie: Doar mama-natură va decide când îl vom stinge VIDEO

Metropola americană este sufocată de fumul provenit din incendii. Un alt incendiu gigantic, „Thomas”, s-a declanşat, luni, în comitatul Ventura aflat la malul Oceanului Pacific, la Nord de Los Angeles. Vântul a amplificat incendiul şi a mistuit peste 26.000 de hectare. De asemenea, flăcările ameninţă 12.000 de locuinţe şi a antrenat evacuarea a 27.000 de persoane din zona afectată de sinistru.