Oraşul unde controlorii de bilete vor purta camere video, pentru eliminarea controverselor cu călătorii

Publicat: Miercuri, 28 Februarie 2018 17:38 // Actualizat: Miercuri, 28 Februarie 2018 17:38 // Sursa: romaniatv.net

Controlorii de bilete de la Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca vor purta, în premieră naţională, din martie, camere video care vor funcţiona 8 ore, pe durata unei zile de lucru, măsura având rolul de a elimina controversele cu călătorii.

Directorul CTP Cluj-Napoca, Liviu Neag, a declarat, miercuri, că măsura va duce la disciplinarea personalul companiei, dar va oferi şi o oglindă mai clară asupra activităţii corpului de control al companiei.

„În cursul lunii martie corpul de control al CTP Cluj-Napoca va fi echipat, în premieră naţională, cu camere video, fiecare controlor de bilete urmând să aibă asupra sa o astfel de cameră prin care vom putea verifica, la sfârşitul programului zilnic, activitatea desfăşurată. Credem că prin această soluţie disciplinăm şi personalul companiei noastre, dar eliminăm şi situaţiile care pot să apară între controlorul de bilete şi călătorii controlaţi în mijloacele de transport în comun. Ne vom putea uita pe imagini şi vom vedea care va fi adevărată stare de fapt în cazul unor controverse şi vom avea o oglindă mai clară asupra activităţii corpului de control a CTP. Camerele video vor funcţiona 8 ore, pe durata întregii zilei de lucru", a spus Neag.

Acesta a explicat că toţi controlorii de bilete vor avea astfel de camere video instalate pe nişte hamuri speciale, la nivelul pieptului, care vor înregistra audio şi video întreaga activitate.

„Controlorul de bilete nu va putea opri camera video, în condiţiile în care aceasta este conectată la un computer central", menţionat directorul CTP Cluj-Napoca.

Corpul de controlori de bilete al CTP numără 40 de persoane.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
camere video Cluj controlori controverse calatori
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6605
RON
12 Dec
noapte -4 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H