Orban, către Tăriceanu: De unde ştiţi că aveţi acoperiţi? Sunteţi parte a statului paralel?

Preşedintele PNL Ludovic Orban declarat, vineri, că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar trebui să spună de unde ştie că sunt acoperiţi din servicii în partidul pe care îl conduce, întrebându-se dacă Tăriceanu şi colegii săi sunt parte a statului paralel.

20 apr. 2018, 13:29
Orban, către Tăriceanu: De unde ştiţi că aveţi acoperiţi? Sunteţi parte a statului paralel?

„De unde ştiţi, domnule Tăriceanu, că aveţi acoperiţi în partid? Dacă ştiţi că aveţi, de ce nu i-aţi dat afară? Îi ţineţi în partid pentru că sunteţi dumneavoastră sau colegii dumneavoastră parte a aşa-zisului stat paralel pe care îl blamaţi în acuzaţiile publice?”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Întrebat dacă are cunoştinţă ca în PNL să fie acoperiţi din servicii, Orban a afirmat: ” nu am de unde să ştiu şi nu e normal ca în niciun partid să fie oameni care să fie acoperiţi”.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că şi în partidul pe care îl conduce sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor de informaţii, „oameni care răspund la duble comenzi”, după ce Liviu Dragnea a declarat miercuri că toate partidele au acoperiţi.

Întrebat dacă sunt şi în ALDE ofiţeri acoperiţi, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Da!”

Jurnaliştii prezenţi au insistat şi l-au chestionat de ce nu îi exclude din partid, iar Tăriceanu a glumit: ”Din acelaşi motiv pentru care în spionaj, de exemplu, e foarte bine când ştii cine este spionul şi nu îl trimiţi înapoi”. 

Preşedintele ALDE a mai spus că ofiţerii acoperiţi sunt ”în multe locuri”. ”Glumă, neglumă, realitatea este următoarea, că există oameni care răspund la duble comenzi nu numai în partide, ci în multe locuri”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.