Orban, despre referendumul pentru familie: Nu vom impune membrilor PNL să voteze într-un anume fel

Liderul PNL Ludovic Orban spune că nu le va impune membrilor de partid să voteze într-un anume fel la referendumul pentru familie, deşi PNL susţine organizarea acestuia, pentru că subiectul ţine de conştiinţă, iar fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa.

02 sept. 2018, 13:19
Orban, despre referendumul pentru familie: Nu vom impune membrilor PNL să voteze într-un anume fel

„Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de trei milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ceea ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”, a declarat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a spus că cei care au iniţiat referendumul nu trebuie să uite că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat şi au refuzat să-l pună pe ordinea de zi, preferând în schimb să-l politizeze şi să-şi facă o campanie din el.

„Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului este că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din el. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îşi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale”, a spus Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, sâmbătă seară, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.

Citeşte şi Orban: Am văzut din declaraţiile Gabrielei Firea că Dragnea şi Carmen Dan fac poliţie politică şi spionează conversaţiile oamenilor