Orban: PNL cere demisiile ministrului de Interne şi şefului IGPR. Dragnea de Teleorman şi Dragnea de Brăila se răfuiesc pentru control

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, joi, că ”doi miliţieni, Dragnea de Teleorman şi la Dragnea de Brăila, se răfuiesc pentru controlul Ministerului de Interne”, el precizând că PNL solicită atât demisia şefului IGPR, cât şi pe cea a ministrului de Interne, Carmen Dan, în urma cazului agentului de poliţie agresor sexual.

RomaniaTV.net
11 ian. 2018, 14:19
Orban: PNL cere demisiile ministrului de Interne şi şefului IGPR. Dragnea de Teleorman şi Dragnea de Brăila se răfuiesc pentru control

”Doi miliţieni, mă refer la Dragnea de Teleorman şi la Dragnea de Brăila, se răfuiesc pentru controlul Ministerului de Interne, aşa cum a făcut întotdeauna PSD, care a considerat Ministerul de Interne perla coroanei. De ce? Mi-e foarte greu să înţeleg”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Liderul PNL a susţinut că, ”la ora actuală, cetăţeanul român este în pericol”.

”Instituţia care trebuie să aibă grijă de viaţa şi de siguranţa cetăţeanului, de proprietatea cetăţenilor, la ora actuală nu mai este condusă. Nimeni nu mai are autoritate în momentul de faţă asupra Poliţiei Române (…) E tot mai clar că PSD nu este capabil să guverneze”, a adăugat preşedintele PNL.

El a mai spus că, în orice ţară din lumea asta, un ministru de Interne care ar fi fost refuzat de premier în propunerea şefului Inspectorarului General al Poliţiei, şi-ar fi dat demisia.

”Cu toate acestea, ministrul de Interne şi-a băgat precum struţul capul în nisip, nu mai conduce Ministerul de Interne, dar nici nu catadicseşte să-şi dea demisia, iar premierul plânge la televizor şi aşteaptă demisia, ca şi cum nu ar fi în puterea sa să demită un ministru cu care nu poate colabora”, a subliniat Ludovic Orban.

Orban a precizat că PNL solicită demisia atât a şefului IGPR, cât şi a ministrului de Interne, Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiată în dosarul în care a reclamat că a găsit un microfon în locuinţa sa, că va aduce lămuriri „cât de curând” legate de declaraţiile premierului Mihai Tudose, care a acuzat-o că l-a minţit. Carmen Dan a refuzat să răspundă dacă va demisiona.

Premierul Mihai Tudose a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta.