Orchestra Naţională Radio în grevă japoneză. Artiştii cer salarii mai mari şi acuză că sunt discriminaţi

Artiştii din Orchestra Naţională Radio vor face grevă japoneză vineri, 24 martie, la concertul ce va avea loc la Sala Radio de la ora 19.00.

RomaniaTV.net
24 mart. 2017, 14:58
Orchestra Naţională Radio în grevă japoneză. Artiştii cer salarii mai mari şi acuză că sunt discriminaţi

Protestul colectivului Orchestrei Naţionale Radio are ca motiv faptul că nivelul de salarizare al artiştilor este „umilitor” în comparaţie cu cel al colegilor lor din alte orchestre din ţară.

„Acesta va fi un prim semnal prin care ansamblul îşi exprimă nemulţumirea faţă de lipsa de apreciere din partea conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), reflectată în nivelul umilitor şi de neacceptat al salarizării membrilor acestui corp de artişti. De asemenea, colectivul Orchestrei Naţionale Radio doreşte să atragă atenţia asupra discriminării salariale existente, nivelul salariilor formaţiilor muzicale ale SRR fiind, în prezent, chiar şi de trei ori mai mic faţă de cel al orchestrelor din ţară. Colectivul solicită instituţiilor abilitate găsirea soluţiilor necesare pentru ca această gravă discriminare să înceteze, iar artiştii săi să ajungă la nivel similar de salarizare cu artiştii Filarmonicii «George Enescu», Operelor Naţionale şi al celorlalte instituţii de spectacole sau concerte”, se arată într-un comunicat al Orchestrei Naţionale Radio.

Artiştii din Orchestra Naţională Radio nu intră sub incidenţa OUG 2/2017 care prevedea creşterea cu 50% a salariilor angajaţilor din instituţiile de spectacol din România.