Ordinul Arhitecţilor acuză Min. Culturii de dezinformare în cazul şos. Kiseleff şi Aviatorilor

Publicat: Joi, 08 Martie 2012 18:43 // Actualizat: Vineri, 09 Martie 2012 09:05 // Sursa: RTV.net
Autor: Cristina Dinu

Ordinul Arhitecţilor din Bucureşti este de părere că Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional explică într-un mod insolit respingerea clasării bulevardelor Kiseleff şi Aviatorilor ca monumente de importanţă istorică, justificând-o prin avizarea favorabilă a proiectelor pasajelor subterane ce vor fi realizate în zonă.

Foto: wikipedia.org

"Nu este decât o dezinformare, o înşiruire de afirmaţii care dovedesc incompetenţa şi necunoaşterea legilor, un text nedemn pentru o instituţie care are misiunea de a apăra patrimoniul cultural al României", transmite Ordinul Arhitecţilor din Bucureşti într-un comunicat de presă.

Ordinul Arhitecţilor nu este de acord cu intenţia Primăriei Bucureşti care doreşte să construiască pasaje subterane carosabile pe şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor, pentru a asigura o circulaţie fluentă. Prin urmare, Ordinul a cerut clasarea celor două şosele drept monumente istorice, pentru a le proteja.

"Deşi bulevardele din nordul Bucureştiului sunt declarate zone protejate – un statut extrem de vag în România –, Filiala Bucureşti a O.A.R. a considerat necesară ridicarea gradului lor de protecţie, solicitând Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional ca “sistemul de circulaţii urbane compus din şoseaua G-ral Pavel Dimitrievici Kiseleff şi continuarea acesteia cu şoseaua Bucureşti-Ploieşti până la podul peste lacul Herăstrău, bulevardul Aviatorilor şi bulevardul Mareşal Constantin Prezan” să fie clasat ca monument istoric de grupa A.Subliniem că cererea de clasare a fost determinată de dorinţa protejării acestui ansamblu de potenţialele efecte negative ale construirii unor pasaje subterane auto în zona verde, nicidecum de intenţia de a bloca aprioric orice intervenţie; statutul legal de monument istoric nu înseamnă intangibilitate, ci un grad superior de protecţie", transmite Ordinul Arhitecţilor.

Ordinul Arhitecţilor este de părere că pasajele sunt departe de a constitui un răspuns adecvat şi contemporan la problemele centrului Bucureştiului. "Ele sunt distructive, anacronice şi ilogice. Pasajele neagă valoarea urbanistică, arhitecturală, artistică şi simbolică a acestor bulevarde, le distrug vegetaţia şi le subminează funcţiunea de spaţii publice pietonale", spune prof. dr. arh. Mircea Ochinciuc, preşedintele Filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, într-un comunicat de presă.

"Edificate prin eforturile mai multor generaţii, Şoseaua Kiseleff şi Bulevardul Aviatorilor sunt acum pe cale de a fi mutilate prin:
- defrişarea pe sute de metri a vegetaţiei înalte care dă notă distinctivă bulevardelor;
- rampe carosabile foarte lungi care, deşi “subterane”, au la suprafaţă efecte negative majore;
- diminuarea spaţiului destinat aleilor de promenadă şi pistelor pentru biciclişti;


Lor li se vor adăuga intensificarea accentuată a traficului, atragerea unui număr suplimentar de maşini prin posibilitatea unei circulaţii de viteză, fără intersecţii, situaţie specifică unui inel periferic, nu însă şi unor artere de reprezentare care conduc către centrul oraşului", mai spune arhitectul în comunicat.

"Chiar faptul că cele două proiecte au fost generate de un studiu de circulaţie, şi nu de un studiu de urbanism, este relevant pentru modul unilateral în care Primăria întelege să privească oraşul".

CITEŞTE COMUNICATUL ORDINULUI ARHITECTILOR AICI.

Ministerul Culturii a respins pe 18 ianuarie 2012 propunerea de clasare a bulevardelor din nordul Bucureştiului drept monumente istorice de grupa A. Într-un comunicat transmis pe 1 martie 2012, Ministerul Culturii îşi motiva decizia astfel:

"În urma unei perioade de dezbateri şi discuţii, profesionale şi publice, în data de 30.11.2011, plenul Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice a luat în discuţie atât propunerea de clasare a Ansamblului de bulevarde, cât şi cele două propuneri de realizare a pasajelor rutiere subterane. Proiectele de pasaje au fost aprobate de CNMI cu o largă majoritate, în timp ce clasarea a primit un vot favorabil la limită.

În aceste condiţii, constatându-se că:

- deciziile CNMI au caracter contradictoriu, prevalând, însă, conform votului, aprobarea proiectelor pasajelor rutiere;
- prin clasarea ca monument istoric a Ansamblului de bulevarde s-ar produce un exces de legiferare, orice intervenţie - de la reparaţii de maximă urgenţă la reţeaua de gaze sau canalizare, până la asfaltare şi amenajarea spaţiilor verzi - necesitând proceduri birocratice inutil multiplicate;
- clasarea s-ar fi referit doar la partea carosabilă şi la spaţiul verde dintre benzile de circulaţie, ceea ce este o reglementare fără precedent;
- ansamblurile de clădiri, parcuri şi spaţii pietonale din aria respectivă au deja caracter de zonă protejată, ceea ce garantează un regim de protecţie riguros".

8 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 mar 01:50
Răspunde | Votează email 0 email
ViGJHKAbNrsJiSj
LxoCfz yxiadvcmnxcx
20 mar 19:46
Răspunde | Votează email 0 email
VWAQmerjoNI
RlkqgL , [url=http://aptffeskwgvx.com/]aptffeskwgvx[/url], [link=http://xumzxanhqevv.com/]xumzxanhqevv[/link], http://ubiyjlavenkg.com/
19 mar 23:26
Răspunde | Votează email 0 email
yuucYuyHksTbxUZj
Z70R6Y dseigcleobsn
19 mar 18:45
Răspunde | Votează email 0 email
QxTVTatvTMbdNEtLJzY
Cred ca multi dintre cei care ar dori sa vina fie tefceiv nu pot sa mearga prin oras ( stress, capacitate fizica, lipsa de exercitiu) fie nu sunt pregatiti nu au lumini si cele necesare unei sigurante depline. Pe de alta parte, mersul prin oras chiar daca e sambata se lasa cu multe guri de gaze de esapament si sunt si multe stopuri Poate ar trebui gandita o metoda de a folosi mai mult parcurile si zonele aerisite din nord si locurile fara circulatie si de asemeni ar trebui stabiliti doi conducatori, unul in fata si unul, ultimul, in spate, ca sa nu se mai intimple ceva si lumea sa mearga inainte. Sunt multe plimbari prin oras, organizate, ar fi grozav daca asta ar avea o patina de antistress si de verde si de oxigen mii de scuze ca imi dau cu parerea.
09 mar 06:08
Răspunde | Votează email 0 email
big
Arhitecti de cutii de chibrituri! Ce va dati atata importanta de numai poti sa faci un cotet de caine ca trebuie sa platesti taxa la ordinul arhitectilor?! Cine mai sunteti si voi sa ne tot reglementati? De la Burebista incoace au baut si s-au distrat baietii si noi acum trebuie sa mergem pe jos! Aflarea in treaba la romani de C.Radulescu Motru.
08 mar 20:36
Răspunde | Votează email 0 email
aiurea-n tramvai
DOMNILPOR ARHITECTI, SPUNETI-NE CUM SA VA AJUTAM! nu e posibil sa nu poata fi opriti de nimeni! mie nu-mi terbuie metrou in dr taberei, nu ne-a intrebat nimeni, veniti sa vedeti cum arata cartierul asta, defrisat barbar. De ce au autoritatile impresia ca mereu stiu mai bine cum ne e noua bine???????
08 mar 19:11
...din aria respectivă au deja caracter de zonă protejată, ceea ce garantează un regim de protecţie riguros”. Sursa ...
1
EUR
4.6830
RON
17 Jan
noapte -3 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H