Ordonanţa procurorului care i-a amendat cu câte 5.000 de lei pe poliţiştii care l-au oprit în trafic a fost infirmată

Cu o zi înainte să se judece cererile de anulare/reducere amendă depuse de polițiștii Ionel Mocanu și Gabriel Răducan la Judecătoria Slobozia, în cele două dosare a fost depusă Ordonanța prin care conducerea Parchetului Judecătoriei Slobozia a infirmat Ordonanța procurorului care îi amendase pe polițiști, scrie Clujust.ro.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 08:22
Ordonanţa procurorului care i-a amendat cu câte 5.000 de lei pe poliţiştii care l-au oprit în trafic a fost infirmată

Cele două dosare de pe rolul instanței au rămas fără obiect, amenzile aplicate polițiștilor fiind anulate la parchet.

Potrivit Judecătoriei Slobozia, ”la termenul din data de 23.11.2018, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a depus Ordonanța din data de 22.11.2018, prin care s-a infirmat Ordonanța nr.4174/II/6/2018 emisă de procuror Vasilescu Mihai Laurențiu. Prin urmare, prin Încheierea din data de 23.11.2018, judecătorul de drepturi și libertăți a respins cererea petentului Mocanu Ionel ca rămasă fără obiect”.

Între timp, Inspecția Judiciară s-a autosesizat și îl cercetează pe procurorul care a condus mașina fără ITP și i-a amendat apoi pe polițiștii care l-au lăsat pe jos.

Un procuror oprit în trafic a faăcut scandal în faţa poliţiştilor: i-a ameninţat pe agenţii care au descoperit că avea ITP-ul expirat! Scandalul a avut loc la Slobozia, iar procurorul a făcut apoi plângere. În urma anchetei, tot poliţiştii au fost amendaţi.

Caz mai puţin obişnuit în Slobozia. Supărat că agenții au îndrăznit să-l sancționeze și să-i rețină plăcuţele de înmatriculare, magistratul i-a amendat pe cei doi polițiști cu câte 5.000 de lei pentru că din cauza lor ar fi întârziat la serviciu, lucru considerat de procuror un atac la adresa justiţiei.

Citeşte şi: Poliţişti amendaţi după ce au oprit un procuror care conducea o maşină cu ITP expirat. VIDEO