Organele unui bărbat în vârstă de 42 de ani au salvat mai multe vieţi

O echipă de experţi din Capitală a sosit în noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Judetean Oradea şi a prelevat organele unui bărbat în vârstă de 42 de ani aflat în moarte cerebrală.

12 dec. 2018, 09:39
Organele unui bărbat în vârstă de 42 de ani au salvat mai multe vieţi

Un barbat de 42 de ani a suferit un accident cerebral hemoragic şi a intrat in moarte cerebrala. Desi rapusa de durere, sotia a avut puterea de a accepta sa ajute necunoscuti sa traiasca si a fost de acord sa se preleveze organele sotului ei.

O echipa de experti din Capitala a a sosit in noaptea de marți spre miercuri la Spitalul Judetean Oradea. Operatia a fost efectuată in zorii zilei de miercuri, intre orele 01:30 – 05:30 dimineata.

Au fost prelevati plamanii, care au fost trimisi apoi la Spitalul Sfanta Maria, din Capitala, pentru a fi transplantati bolnavilor compatibili de pe lista de asteptare. Se inregistreaza astfel o premiera la Oradea, fiind prima data cand plamanii nu sunt trimisi prin Eurotransplant in alta tara, potrivit stirilekanald.ro. 

A fost prelevat cordul, care, ulterior, a fost trimis la un spital din Liubliana (Slovenia). S-au prelevat si ficatul, dar si rinichii, care au fost transportati la Spitalul Fundeni din Bucuresti, unde alti pacienti compatibili vor primi sanse maxime de viata.

De retinut ca aceasta a fost a 13 operatie de prelevare de organe efectuata la Spitalul Judetean din Oradea, Bihorul fiind acum, din nou, pe primul loc in tara la eforturi depuse pentru salvarea multor oameni, care pot trai doar daca au sansa unui transplant.

Romania face parte din Eurotransplant, fapt ce ofera posibilitati mai multe de salvare a oamenilor a caror viata depinde de primirea unui nou organ, iar Oradea, prin coordonatorul de exceptie profesional si uman, dr. Carmen Pantis, ridica iar Bihorul in topul judetelor care salveaza cele mai multe vieti.