Orientul Mijlociu are parte de fenomene extreme. Sunt afectate Israelul, Libanul şi Cisiordania FOTO VIDEO

Cel puţin două persoane au murit în Liban din cauza agravării unor probleme respiratorii, iar în Israel, turiştii nu au putut să se plimbe şi să admire Oraşul Sfânt din cauza norilor de praf. La fel s-a întâmplat şi în Cisiordania, unde furtunile de praf le-au dat de furcă locuitorilor. Nu în ultimul rând, furtuna de nisip a împiedicat coaliţia internaţională să bombardeze poziţiile jihadiştilor din Statul Islamic.

09 sept. 2015, 12:41

Ministrul libanez al Sănătăţii a anunţat că doi oameni şi-au pierdut viaţa ca urmare a furtunii de nisip şi alte 750 de persoane au fost internate în spital din cauza problemelor respiratorii. autorităţile din Beirut i-au avertizat pe localnici să poarte măşti de protecţie. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât Libanul se confruntă cu o criză a depozitării gunoiului menajer.

Citeşte şi Zăpadă la sfârşitul verii. Fenomen bizar care-i pune pe gânduri pe meteorologi FOTO

În Israel, turiştii au fost împiedicaţi să admire Ierusalimul tot de norii de praf, iar în Cisiordania vecină oamenii s-au ascuns în caselele lor din cauza aceluiaşi fenomen. Furtunile de nisip  au afectat şi 

În schimb, oraşele egiptene de pe cursul fluviului Nil, printre care şi capitala Cairo, au fost scufundate într-o pătură groasă de ceaţă. Furtunile de nisip sunt frecvente în Orientul Mijlociu în perioada verii.