Ortacilor le-a ajuns cuţitul la os: Ministrul-adjunct de Interne, ucis în bătaie de mineri

Adjunctul ministrului de interne din Bolivia a fost ucis în bătaie în timpul protestelor minerilor, au anunțat joi oficiali bolivieni, informează vineri agențiile de presă DPA și Reuters.

26 aug. 2016, 05:47

Ministrul de interne al Boliviei, Carlos Romero, a confirmat că Rodolfo Illanes a fost ucis în timpul protestelor minerilor în estul acestei țări. În cadrul unei conferințe susținute noaptea târziu în La Paz, Romero a vorbit despre un asasinat „laș și brutal”.

Romero a confirmat relatările unor martori care au afirmat că bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost ucis în bătaie în timpul ciocnirilor dintre poliție și mineri, în orașul Panduro, la 165 de kilometri sud-est de La Paz, informează Agerpres.

Ministrul de interne bolivian a precizat că Illanes a fost răpit de mineri după ce a încercat să inițieze negocieri cu aceștia. Guvernul încearcă să recupereze trupul neînsuflețit al acestuia, a subliniat Romero.

La rândul său, ministrul apărării al Boliviei, Reymi Ferreira, s-a arătat copleșit de emoție atunci când a descris cum Illanes, numit în funcție în martie, a fost „bătut și torturat până a murit”. „Această crimă nu va rămâne nepedepsită. Autoritățile investighează”, a spus Ferreira.

În jur de 100 de mineri au fost arestați după protestele de joi. Trei mineri și-au pierdut viața în violențe în cele câteva zile de proteste împotriva unei controversate legi din domeniul mineritului.