OSCAR 2014: 37 de ani de efecte vizuale FABULOASE, în 4 minute VIDEO

OSCAR 2014. Premiul Academiei Americane de Film pentru cele mai bune efecte vizuale, acordat în fiecare an în cadrul ceremoniei Premiilor Oscar, nu este una dintre cele mai importante distincţii ale evenimentului. Totuşi, fără efectele speciale extraordinare, multe dintre filmele iubite de spectatori nu ar fi fost posibile. 

30 ian. 2014, 07:47

OSCAR 2014. Dacă nu te-ai gândit niciodată la importanţa efectelor speciale în lumea filmului, imaginile de mai jos te vor face să te răgzândeşti. Clipul, creat de Nelson Carvajal, este un colaj reuşit care adună în doar câteva minute istoria de 37 de ani a premiilor Oscar pentru efecte vizuale.

Călătoria începe în anul 1977, când premiul Oscar pentru efecte vizuale a fost acordat filmului Star Wars, şi ajunge până în 2013, când Viaţa lui Pi a primit distincţia pentru cele mai reuşite efecte vizuale.

OSCAR 2014. Anul acesta, premiul Oscar pentru efecte vizuale este disputat de Gravity, Hobbitul: Dezolarea lui Smaug, Iron Man: Omul de otel 3, Legenda calaretului singuratic (The Lone Ranger) şi de Star Trek: În întuneric.

Premiile Oscar 2014 vor avea loc avea loc pe 2 martie, în Hollywood, Los Angeles. De obicei, ceremonia avea loc în luna februarie, însă anul acesta a fost amânată pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci. Nominalizările la Premiile Oscar 2014 au fost anunţate pe 16 ianuarie.

Vezi lista nominalizărilor la Premiile Oscar 2014 VIDEO