OSCAR 2015: Lista castigatorilor. LIVE PREMIILE OSCAR. UPDATE

OSCAR 2015: "Birdman" câştigă premiul pentru CEL MAI BUN FILM. Alejandro Iñárritu, cel mai bun REGIZOR, tot pentru filmul "Birdman". LISTA CÂŞTIGĂTORILOR

22 feb. 2015, 07:27
OSCAR 2015: Lista castigatorilor. LIVE PREMIILE OSCAR. UPDATE

LISTA CÂŞTIGĂTORILOR GALEI OSCAR 2015: 

OSCAR 2015 LIVE VIDEO DIGI 

Premiul Oscar pentru cel mai bun film este câştigat de „Birdman” . Nominalizările sunt: „American Sniper”, de Clint Eastwood, „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, şi „Whiplash”, de Damien Chazelle

 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal este câştigat de Julianne Moore. Celelalte nominalizate au fost: Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”, Felicity Jones pentru „The theory of everything”, Rosamund Pike pentru „Gone Girl”, Reese Witherspoon pentru „Wild”.

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal este câştigat de Eddie Redmayne pentru ”The Theory of Everything” . Ceilalţi nominalizaţi au fost: Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”, Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”, Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”, Michael Keaton, pentru „Birdman”.


Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor este câştigat de Alejandro Gonzalez Inarritu. Nominalizaţii sunt:  Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului „Birdman”, Richard Linklater, pentru „Boyhood”, Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”, Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”, iar Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”.

Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat este câştigat de Graham Moore pentru „The Imitation Game”.

Oscarul pentru cel mai bun scenariu original merge la ”Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu.

 Premiul Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră este câştigat de Alexandre Desplat pentru filmul ”The Grand Budapest Hotel”. Premiul i-a fost înmânat de celebra actriţă Julie Andrews, după un moment artistic special în care Lady Gaga a interpretat o piesă din coloana sonoră a filmului clasic ”Sunetul muzicii”.

 Cel mai bun cântec: „Glory” din „Selma”.

Au mai fost nominalizate „Everything Is Awesome” din „The Lego Movie”, „Grateful” din „Beyond the Lights”, „I’m Not Gonna Miss You” din „Glen Campbell…I’ll Be Me”, „Lost Stars” din „Begin Again”.

 Cel mai bun lungmetraj documentar: „CitizenFour”

 Cel mai bun montaj: „Whiplash”

 Cea mai bună imagine: „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”.

 Cea mai bună regie artistică: „The Grand Budapest Hotel”

 Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Big Hero 6”. Au mai fost nominalizate „The Boxtrolls”, „How to Train Your Dragon 2”, „Song of the Sea”, „The Tale of the Princess Kaguya”.

 Cel mai bun scurtmetraj animat: „Feast”.

Premiul pentru cele mai bune efecte vizuale a fost acordat peliculei „Interstellar”. Au mai fost nominalizate
„Captain America: The Winter Soldier”, „Dawn of the Planet of the Apes”, „Guardians of the Galaxy”, „X-Men: Days of Future Past”.

Patricia Arquette („Boyhood”) câştigă premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Au mai fost nominalizate Laura Dern („Wild”), Keira Knightley („The Imitation Game”), Emma Stone („Birdman”), Meryl Street („Into the Woods”)

Premiul Oscar pentru cel mai bun mixaj de sunet a revenit filmului „Whiplash”, iar pentru cel mai bun montaj de sunet a revenit filmului „American Sniper”.

Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar a fost câştigat de „Crisis Hotline: Veterans Press 1.

 Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune a fost desemnat „The Phone Call”.

 Cel mai bun film străin a fost desemnat „Ida”, de Pawel Pawlikowski (Polonia). Au mai fost nominalizate la această categorie „Leviathan”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), „Tangerines”, de Zaza Urushadze (Estonia), „Timbuktu”, de Abderrahmane Sissako (Mauritania) şi „Wild Tales”, de Damián Szifrón (Argentina)

 „The Grand Budapest Hotel” a câştigat şi premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură (Frances Cannon)

Premiul Oscar pentru cele mai bune costume revine „The Grand Budapest Hotel” (Milena Canonero).

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui J.K Simmons („Whiplash”). Pentru această categorie au mai fost nominalizaţi Robert Duvall („The Judge”), Ethan Hawke („Boyhood”), Edward Norton („Birdman”), Mark Ruffalo („Foxcatcher”).


OSCAR 2015 LIVE VIDEO DIGI In acest an, la Gala Premiilor Oscar, 8 filme se lupta pentru marele trofeu: American Sniper, Birdman, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Selma, The Theory of Everything si Whiplash. Pana acum, presa de specialitate, tinand cont si de evolutia in sezonul premiilor, il da drept marele castigator pe Boyhood, film realizat pe durata a 12 ani, in regia lui Richard Linklater. Alt mare favorit este Birdman, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, care „si-a impartit” trofeele cu Boyhood.

„Birdman”, proclamat cel mai bun film al anului la cea de-a 30-a ceremonie a premiilor Spirit Awards ale cinematografiei indepedente, pornește ca favorit la gala Oscarurilor, talonat îndeaproape de „Boyhood”, relatează duminică AFP.

‘Birdman’, comedia neagră a regizorului mexican Alejandro Inarritu despre un fost actor de filme cu super-eroi care vrea să-și recupereze gloria, pornește cu un ușor avans în fața filmului ‘Boyhood’, un proiect cinematografic realizat de-a lungul a 12 ani de Richard Linklater, potrivit site-ului de pronosticuri Goldderby.com.


‘Birdman’, care a primit sâmbătă la Spirit Awards premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor și cea mai bună imagine, este nominalizat în total la nouă categorii la Oscar, între care și cea pentru cel mai bun film al anului.

Spirit Awards a omagiat și prestația lui Julianne Moore, marea favorită la Oscaruri pentru rolul principal, care a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul unei bolnave de Alzheimer în ‘Still Alice’.


Pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost recompensați Patricia Arquette pentru ‘Boyhood’, un film despre copilărie și regăsirea timpului pierdut, și J.K. Simmons, care interpretează rolul unui profesor de muzică extrem de exigent în ‘Whiplash’.

‘Ida’, de Pawel Pawlowski, a primit premiul pentru cel mai bun film străin. Acest lung-metraj filmat în alb și negru despre o tânără novice care pleacă în căutarea originilor sale este considerat favorit la această categorie și la premiile Oscar, în fața peliculei ‘Timbuktu’, care a triumfat vineri seara la premiile Cesar ale cinematografiei franceze.

OSCAR 2015 LIVE DIGI 24. „Birdman”, al mexicanului Alejandro González Ińárritu și „The Grand Budapest Hotel”, al regizorului american Wes Anderson, par marile favorite ale Oscarurilor din acest an, dat fiind faptul că au strâns nominalizări la câte 9 categorii.

OSCAR 2015 ESTE LIVE ONLINE AICI

OSCAR 2015. Nici „Boyhood” nu pare, însă de neglijat, Richard Linklater muncind mai bine de 12 ani la această producţie. „American Sniper” ar putea da câştigătorul trofeului pentru cel mai bun actor, după cum estimează voci avizate din cinematografie.

OSCAR 2015. Boyhood, marele favorit. TOATE COTELE la PARIURI

Iată lista completă a nominalizărilor la PREMIILE OSCAR 2015 LIVE şi favoriţii la principalele categorii:

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun film:

„American Sniper”, de Clint Eastwood

„Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu

„Boyhood”, de Richard Linklater

„The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson

„The Imitation Game”, de Morten Tyldum

„Selma”, de Ava DuVernay

„The Theory of Everything”, de James Marsh

„Whiplash”, de Damien Chazelle

FAVORITE la câştigarea premiului pentru cel mai bun film sunt „Boyhood” şi „Birdman”.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun actor în rol principal:

Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”
Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”
Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”
Michael Keaton, pentru „Birdman”
Eddie Redmayne, pentru „The Theory of Everything”

FAVORIŢI sunt Michael Keaton şi Bradley Cooper.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună actriţă în rol principal:

Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”
Felicity Jones pentru „The theory of everything”
Julianne Moore pentru „Still Alice”
Rosamund Pike pentru „Gone Girl”
Reese Witherspoon pentru „Wild”

FAVORITE sunt Reese Witherspoon şi Julianne Moore.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună regie:

Alejandro Gonzalez Inarritu, pentru „Birdman”
Richard Linklater, pentru „Boyhood”
Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”
Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”
Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”

FAVORIŢI sunt Richard Linklater, care petrecut 12 ani filmând, cu aceiaşi actori, Boyhood, şi Alejandro Gonzalez Inarritu.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun actor în rol secundar:

Robert Duvall („The Judge”)
Ethan Hawke („Boyhood”)
Edward Norton („Birdman”)
Mark Ruffalo („Foxcatcher”)
J.K Simmons („Whiplash”)

FAVORIŢI sunt Edward Norton şi JK Simmons.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună actriţă în rol secundar:

Patricia Arquette („Boyhood”)
Laura Dern („Wild”)
Keira Knightley („The Imitation Game”)
Emma Stone („Birdman”)
Meryl Streep („Into the Woods”)

FAVORITĂ este Patricia Arquette.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun film străin:

„Ida”, de Pawel Pawlikowski (Polonia)
„Leviathan”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia)
„Tangerines”, de Zaza Urushadze (Estonia)
„Timbuktu”, de Abderrahmane Sissako (Mauritania)
„Wild Tales”, de Damián Szifrón (Argentina)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun lungmetraj de animaţie:

„Big Hero 6”, „The Boxtrolls”, „How to Train Your Dragon 2”, „Song of the Sea”, „The Tale of the Princess Kaguya”

OSCAR 2015: Ce filme sunt favorite la categoria cel mai bun film de animaţie VIDEO

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună regie artistică:

„The Grand Budapest Hotel”, „The Imitation Game”, „Interstellar”, „Into the Woods”, „Mr. Turner”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scenariu adaptat:

„American Sniper” (Jason Hall), „The Imitation Game” (Graham Moore), „Inherent Vice” (Paul Thomas Anderson), „The Theory of Everything” (Anthony McCarten),
„Whiplash” (Damien Chazelle)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scenariu original:

„Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo), „Boyhood” (Richard Linklater), „Foxcatcher” (E. Max Frye şi Dan Futterman), „The Grand Budapest Hotel” (Wes Anderson & Hugo Guinness), „Nightcrawler” (Dan Gilroy)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună imagine:

„Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „The Grand Budapest Hotel”, „Ida”, „Mr. Turner”, „Unbroken”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun montaj:

„American Sniper”, „Boyhood”, „The Grand Budapest Hotel”, „The Imitation Game”, „Whiplash”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună coloană sonoră:

„The Grand Budapest Hotel” (Alexandre Desplat), „The Imitation Game” (Alexandre Desplat), „Interstellar” (Hans Zimmer), „Mr. Turner” (Gary Yershon), „The „Theory of Everything” (Jóhann Jóhannsson)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun cântec:

„Everything Is Awesome” din „The Lego Movie”, „Glory” din „Selma”, „Grateful” din „Beyond the Lights”, „I’m Not Gonna Miss You” din „Glen Campbell…I’ll Be Me”, „Lost Stars” din „Begin Again”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun montaj de sunet:

„American Sniper”, „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „The Hobbit: The Battle of the Five Armies”, „Interstellar”, „Unbroken”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun mixaj de sunet:

„American Sniper”, „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „Interstellar”, „Unbroken”, „Whiplash”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cele mai bune efecte vizuale:

„Captain America: The Winter Soldier”, „Dawn of the Planet of the Apes”, „Guardians of the Galaxy”, „Interstellar”, „X-Men: Days of Future Past”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură:

„Foxcatcher”, „The Grand Budapest Hotel”, „Guardians of the Galaxy”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cele mai bune costume:

„The Grand Budapest Hotel”, „Inherent Vice”, „Into the Woods”, „Maleficent”, „Mr. Turner”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj animat:

„The Bigger Picture”, „The Dam Keeper”, „Feast”, „Me and My Moulton”, „A Single Life”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:

„Aya”, „Boogaloo and Graham”, „Butter Lamp (La Lampe Au Beurre De Yak)”, „Parvaneh”, „The Phone Call”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun lungmetraj documentar:

„CitizenFour”, „Finding Vivian Maier”, „Last Days in Vietnam”, „The Salt of the Earth”, „Virunga”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj documentar:

„Crisis Hotline: Veterans Press 1”, „Joanna”, „Our Curse”, „The Reaper (La Parka)”, „White Earth”

BIRDMAN, câştigător la Spirit Awards

„Birdman”, proclamat cel mai bun film al anului la cea de-a 30-a ceremonie a premiilor Spirit Awards ale cinematografiei indepedente, pornește ca favorit la gala Oscarurilor, talonat îndeaproape de „Boyhood”, relatează duminică AFP.

‘Birdman’, comedia neagră a regizorului mexican Alejandro Inarritu despre un fost actor de filme cu super-eroi care vrea să-și recupereze gloria, pornește cu un ușor avans în fața filmului ‘Boyhood’, un proiect cinematografic realizat de-a lungul a 12 ani de Richard Linklater, potrivit site-ului de pronosticuri Goldderby.com.

‘Birdman’, care a primit sâmbătă la Spirit Awards premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor și cea mai bună imagine, este nominalizat în total la nouă categorii la Oscar, între care și cea pentru cel mai bun film al anului.

Spirit Awards a omagiat și prestația lui Julianne Moore, marea favorită la Oscaruri pentru rolul principal, care a primit premiul pentru cea mai bună actriță pentru rolul unei bolnave de Alzheimer în ‘Still Alice’.

Pentru cei mai buni actori în roluri secundare au fost recompensați Patricia Arquette pentru ‘Boyhood’, un film despre copilărie și regăsirea timpului pierdut, și J.K. Simmons, care interpretează rolul unui profesor de muzică extrem de exigent în ‘Whiplash’.

‘Ida’, de Pawel Pawlowski, a primit premiul pentru cel mai bun film străin. Acest lung-metraj filmat în alb și negru despre o tânără novice care pleacă în căutarea originilor sale este considerat favorit la această categorie și la premiile Oscar, în fața peliculei ‘Timbuktu’, care a triumfat vineri seara la premiile Cesar ale cinematografiei franceze.


OSCAR 2015 UPDATE: LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR ZMEURA DE AUR:

Cel mai prost film: Kirk Cameron’s Saving Christmas

Cea mai proasta actrita in rol principal: Cameron Diaz – The Other Woman and Sex Tape

Cea mai proasta actrita in rol secundar: Megan Fox – Teenage Mutant Ninja Turtles  

Cel mai prost actor in rol principal: Kirk Cameron – Saving Christmas

Cel mai prost actor in rol secundar: Kelsey Grammer – Expendables 3, Legends of Oz, Think Like a Man Too and Transformers 4

Cea mai proasta continuare sau remake: Annie

Cel mai prost regizor: Michael Bay – Transformers 4

Cel mai prost scenariu: Saving Christmas

Cea mai proasta combinatie de pe ecrane: Kirk Cameron & Ego-ul sau – Saving Christmas

Razzie Redeemer Award: Ben Affleck – Gone Girl si Argo

OSCAR 2015 UPDATE: Printre surprizele serii decernarii Oscarului se afla si un moment artistic LIVE pregatit de Lady Gaga, artista care a castigat premiul Grammy de sase ori, a vandut peste 27 de milioane de albume, are 130 de single-uri si a vandut peste 4 milioane de bilete la concertele sale din intreaga lume.

De asemenea, Jimmy Kimmel va avea grija sa transmita post-eveniment cele mai tari faze de la Oscar, cele mai noi barfe, impresiile la cald, precum si declaratii ale catstigatorilor. Jimmy si-a obisnuit telespectatorii cu interventiile sale, printre ele au fost unele virale, la care a avut invitati vedete precum Oprah Winfrey, Tom Cruise, Kevin Spacey, Ellen DeGeneres, Meryl Streep, Tom Hanks, Ben Affleck, Jamie Foxx, Channing Tatum, Robert Downey Jr., Matt Damon, Jon Stewart, Morgan Freeman, Billy Crystal, Martin Scorsese, Chris Hemsworth, Christoph Waltz, Catherine Zeta-Jones, Gary Oldman, Anjelica Huston, Ben Kingsley, si multi altii.

Un moment deosebit in cadrul galei produse de Craig Zadan si Neil Meron va fi rezervat lui Jennifer Hudson. Cei doi producatori au anuntat ca au pregatit un program artistic deosebit pentru Oscar 2015.
jennifer Hudson a primit in 2006 premiul Oscar pentru „cea mai buna actrita” pentrul rolul din „Dreamgirls”.

In cadrul programului festiv, actrita Anna Kendrick va avea un moment special pentru invitati. Anna a fost nominalizata la Oscar de mai multe ori, insa nu a tras si lozul castigator.

OSCAR 2015: Cea de-a 87-a ediţie a galei Oscar va avea loc în data de 22 februarie, 2015 în Los Angeles la Dolby Theatre. În timpul ceremoniei vor fi acordate premii pentru 24 de categorii înscrise în cursa pentru cel mai prestigios premiu din industria filmului. Click! îţi prezintă toate aspectele din cea mai importantă zi a anului pentru cei de la Hollywood.

Gazda premiilor Oscar 2015 este actorul Neil Patrick Harris, care a preluat ştafeta de la Ellen DeGeneres. Actorul, cunoscut pentru rolul său din serialul „How I Met Your Mother” şi cel secundar din „Gone Girl” va prezenta ceremonia pentru prima oară.  „Va fi un show grozav. Orice se poate întâmpla. Orice”, a spus el în clipul de promovare. 

Oscar 2015. Spectacolul va fi transmis live şi în România

Gala Premiilor Oscar 2015 va fi difuzată în direct şi în România, de Digi Film şi Digi 24. Transmisia va avea loc în noaptea de duminică spre luni, 22-23 februarie, începând cu ora 2.00 şi va fi comentată de Irina Margareta Nistor. Ceremonia propriu-zisă va începe în jurul orei 3.30.

Oscar 2015. Nominalizările pentru cel mai bun film

La Premiile Oscar 2015, opt pelicule sunt în cursa pentru marele trofeu de „Cel mai bun film”.„Birdman”, „American Sniper”, „Boyhood”, „Whiplash”, „The Grand Budapest Hotel”, „The Imitation Game”, „Selma”, „The Theory of Eveything” sunt filmele care concurează pentru titlul de cel mai bun film din 2014.

Oscar 2015. Nominalizările pentru cel mai bun actor în rol principal

Lupta pentru Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal dintre Michael Keaton și Eddie Redmayne este una din marile dileme ale celei de-a 87-a ediție a premiilor Oscar, chiar dacă britanicul are avantajul de a fi câștigat deja premiul BAFTA și cel al Sindicatului Actorilor Americani (SAG), relatează EFE. În cursa pentru marele premiu se înscriu în acest an 5 vedete care speră să îşi expună în vitrina cu trofee şi cea mai râvnită statuetă din industria cinematografiei. Cei cinci actori care concurează sunt: Bradley Cooper– „American Sniper”, Steve Carell– „Foxcatcher”, Benedict Cumberbatch– „The Imitation Game”, Michael Keaton– „Birdman”, Eddie Redmayne– „The Theory of Everything”. 

Oscar 2015. Nominalizările pentru cea mai bună actriţă în rol principal

Actrița americană Julianne Moore, aflată la a cincea sa nominalizare la Oscar, este favorita clară la categoria cea mai bună actriță pentru interpretarea magistrală a unei bolnave de Alzheimer în filmul „Still Alice”, un rol cu care a câștigat toate premiile anul acesta.Duminică dimineaţă vom afla cine va pleca acasă cu titlul de cea mai bună actriţă de la Hollywood. În cursa pentru râvnitul trofeu din acest an, s-au înscris 5 vedete. Rosamund Pike– „Gone Girl”, Marion Cotillard- „Two Days, one night”, Felicity Jones– „The Theory of Everything”, Reese Witherspoon– „Wild”, Julianne Moore– „Still Alice” sunt cele cinci candidate la trofeul de cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Oscar 2015. Nominalizările pentru cel mai bun regizor

Şi pentru Cel mai bun regizor la Oscar 2015 lupta se dă tot între doi dintre nominalizaţi: Richard Linklater („Boyhood”) şi Alejandro González Iñárritu („Birdman”). Criticul Scott Feinberg, de lahollywoodreporter.com, crede că Linklater va câştiga premiul. Deşi l-ar prefera pe Linklater, atât jurnaliştii de la Indiewire, cât şi cei de la The Guardian sunt de părere că Inarritu va pleca acasă cu trofeul anul acesta. 

OSCAR 2015: Ciudăţeniile din spatele statuetei

O statuetă Oscar în mărime naturală, care prizează cocaină, a fost expusă joi seară pe celebrul Hollywood Boulevard din Los Angeles, cu doar câteva zile înainte de decernarea celor mai importante trofee din cinematografia americană. Statuia a fost expusă joi pe Hollywood Boulevard, în zona La Brea Avenue, la doar câţiva metri de locul în care poliţia va organiza un cordon de securitate şi va închide străzile din jur, pentru ca celebrităţile să poată să păşească pe covorul roşu la gala premiilor Oscar 2015, duminică seară.

Premiile Oscar, Graalul unei întregi vieți, rămâne suprema recompensă cinematografică. Unii câștigători nu știu unde să mai pună statueta, ajungând să o exileze în cele mai neașteptate locuri, iar alții, dimpotrivă, o așează la vedere să poată fi văzută de oricine intră în casă.

enelope Cruz, de exemplu, a dormit cu trofeul aurit câteva zile după ce a intrat în posesia lui, iar Cate Blanchett, recompensată pentru rolul din ‘Blue Jasmine’, l-a pus pe pernă în seara când l-a adus acasă: ‘Eram aproape ca într-un triunghi, soțul meu, eu și Oscarul!’, a spus actrița, citată de lepoint.fr.

Multă vreme Penelope Cruz nu s-a putut despărți de premiu, ducându-l chiar și la plajă și găsindu-i apoi diferite locuri în casă, în funcție de starea ei de spirit.

Oscarul ambulant este de altfel tendința vedetelor. Jean Dujardin nu a știut ce să facă cu ‘acest domn curat cu mutrița lui netedă’, primit pentru rolul din ‘The Artist’. L-a așezat mai întâi pe o etajeră, ștergându-l cu grijă din când în când de praf, dar a ajuns apoi la…toaletă, potrivit Paris Match.

La fel a procedat și Emma Thompson, căreia i s-a acordat de două ori Oscarul, pentru ‘Howards End’ și ‘Sense and Sensibility’. Ea a așezat statuetele în același loc ca actorul francez, considerând că toaleta este locul cel mai frecventat din apartamentul ei londonez. Au fost și în baia din casa de vacanță, fiindcă ‘se potriveau cu țevăria’. Se pare că în ultima vreme tronează în biroul actriței.

PREMIILE PREMIILE OSCAR 2015 LIVE: Neil Patrick Harris nu este la fel de cunoscut ca alți actori care au prezentat Premiile Oscar, însă este unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood.

În anul 2012, se afla în top 10 cei mai bine plătiți actori de televiziune cu 295.000 de dolari pe episod. La acea vreme Neil Patrick Harris juca în serialul de comedie ”How i met your mother”, rolul lui Barney Stinson, un bărbat cu un succes fulminant la femei.

Neil Patrick Harris și-a început cariera în adolescență cu rolul din „Doogie Howser, M.D”, un serial de la inceputul anilor ’90. Abia zece ani mai tarziu, rolul din filmele „Harold si Kumar” l-a readus în atenția publicului și l-a ajutat să fie distribuit în serialul ”How i met your mother”.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE este, ca în fiecare an, evenimentul care încununează anul cinematografic precedent şi asupra căruia sunt aţintite, deopotrivă, privirile specialiştilor şi cinefililor. Cu nominalizări surpriză, sau mai bine zis cu mari absenţi care au dat lovitura în box-office, Oscarurile din acest an promit, însă, să fie un spectacol.

Iată lista completă a nominalizărilor la PREMIILE OSCAR 2015 LIVE şi favoriţii la principalele categorii:

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun film:

„American Sniper”, de Clint Eastwood
„Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu
„Boyhood”, de Richard Linklater
„The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson
„The Imitation Game”, de Morten Tyldum
„Selma”, de Ava DuVernay
„The Theory of Everything”, de James Marsh
„Whiplash”, de Damien Chazelle

FAVORITE la câştigarea premiului pentru cel mai bun film sunt „Boyhood” şi „Birdman”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun actor în rol principal:

Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”
Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”
Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”
Michael Keaton, pentru „Birdman”
Eddie Redmayne, pentru „The Theory of Everything”

FAVORIŢI sunt Michael Keaton şi Bradley Cooper.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună actriţă în rol principal:

Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”
Felicity Jones pentru „The theory of everything”
Julianne Moore pentru „Still Alice”
Rosamund Pike pentru „Gone Girl”
Reese Witherspoon pentru „Wild”

FAVORITE sunt Reese Witherspoon şi Julianne Moore.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună regie:

Alejandro Gonzalez Inarritu, pentru „Birdman”
Richard Linklater, pentru „Boyhood”
Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”
Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”
Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”

FAVORIŢI sunt Richard Linklater, care petrecut 12 ani filmând, cu aceiaşi actori, Boyhood, şi Alejandro Gonzalez Inarritu.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun actor în rol secundar:

Robert Duvall („The Judge”)
Ethan Hawke („Boyhood”)
Edward Norton („Birdman”)
Mark Ruffalo („Foxcatcher”)
J.K Simmons („Whiplash”)

FAVORIŢI sunt Edward Norton şi JK Simmons.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună actriţă în rol secundar:

Patricia Arquette („Boyhood”)
Laura Dern („Wild”)
Keira Knightley („The Imitation Game”)
Emma Stone („Birdman”)
Meryl Streep („Into the Woods”)

FAVORITĂ este Patricia Arquette.

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun film străin:

„Ida”, de Pawel Pawlikowski (Polonia)
„Leviathan”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia)
„Tangerines”, de Zaza Urushadze (Estonia)
„Timbuktu”, de Abderrahmane Sissako (Mauritania)
„Wild Tales”, de Damián Szifrón (Argentina)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun lungmetraj de animaţie:

„Big Hero 6”, „The Boxtrolls”, „How to Train Your Dragon 2”, „Song of the Sea”, „The Tale of the Princess Kaguya”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună regie artistică:

„The Grand Budapest Hotel”, „The Imitation Game”, „Interstellar”, „Into the Woods”, „Mr. Turner”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scenariu adaptat:

„American Sniper” (Jason Hall), „The Imitation Game” (Graham Moore), „Inherent Vice” (Paul Thomas Anderson), „The Theory of Everything” (Anthony McCarten),
„Whiplash” (Damien Chazelle)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scenariu original:

„Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)” (Alejandro G. Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr. & Armando Bo), „Boyhood” (Richard Linklater), „Foxcatcher” (E. Max Frye şi Dan Futterman), „The Grand Budapest Hotel” (Wes Anderson & Hugo Guinness), „Nightcrawler” (Dan Gilroy)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună imagine:

„Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „The Grand Budapest Hotel”, „Ida”, „Mr. Turner”, „Unbroken”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun montaj:

„American Sniper”, „Boyhood”, „The Grand Budapest Hotel”, „The Imitation Game”, „Whiplash”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cea mai bună coloană sonoră:

„The Grand Budapest Hotel” (Alexandre Desplat), „The Imitation Game” (Alexandre Desplat), „Interstellar” (Hans Zimmer), „Mr. Turner” (Gary Yershon), „The „Theory of Everything” (Jóhann Jóhannsson)

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun cântec:

„Everything Is Awesome” din „The Lego Movie”, „Glory” din „Selma”, „Grateful” din „Beyond the Lights”, „I’m Not Gonna Miss You” din „Glen Campbell…I’ll Be Me”, „Lost Stars” din „Begin Again”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun montaj de sunet:

„American Sniper”, „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „The Hobbit: The Battle of the Five Armies”, „Interstellar”, „Unbroken”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun mixaj de sunet:

„American Sniper”, „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”, „Interstellar”, „Unbroken”, „Whiplash”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cele mai bune efecte vizuale:

„Captain America: The Winter Soldier”, „Dawn of the Planet of the Apes”, „Guardians of the Galaxy”, „Interstellar”, „X-Men: Days of Future Past”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură:

„Foxcatcher”, „The Grand Budapest Hotel”, „Guardians of the Galaxy”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cele mai bune costume:

„The Grand Budapest Hotel”, „Inherent Vice”, „Into the Woods”, „Maleficent”, „Mr. Turner”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj animat:

„The Bigger Picture”, „The Dam Keeper”, „Feast”, „Me and My Moulton”, „A Single Life”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune:

„Aya”, „Boogaloo and Graham”, „Butter Lamp (La Lampe Au Beurre De Yak)”, „Parvaneh”, „The Phone Call”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun lungmetraj documentar:

„CitizenFour”, „Finding Vivian Maier”, „Last Days in Vietnam”, „The Salt of the Earth”, „Virunga”

PREMIILE OSCAR 2015 LIVE Cel mai bun scurtmetraj documentar:

„Crisis Hotline: Veterans Press 1”, „Joanna”, „Our Curse”, „The Reaper (La Parka)”, „White Earth”