OSCAR 2017: Cel mai mare secret al Premiilor Oscar. Nimeni nu îl află niciodată

În această noapte îi vom cunoaşte pe câştigătorii premiilor Oscar din acest an. Întreaga lume va fi cu ochii pe Dolby Theatre, din Los Angeles. Există însă două persoane care ştiu deja către cine va merge fiecare statuetă în seara galei. Este vorba despre cei care numără voturile exprimate de membrii Academiei americane de film. Martha Ruiz şi Brian Cullinan vor purta din nou aceste faimoase serviete în noaptea de duminică spre luni. „Este un secret mare şi important. Realitatea este că există un secret pe care îl păstrăm pentru totdeauna şi anume cine a ieşit pe locul doi”, spune Brian Cullinan.

26 feb. 2017, 18:16
OSCAR 2017: Cel mai mare secret al Premiilor Oscar. Nimeni nu îl află niciodată

Ei sunt cei care păstrează cel mai bine secretele la Hollywood. Martha Ruiz şi Brian Cullinan vor purta din nou aceste faimoase serviete în noaptea de duminică spre luni. Genţile ascund plicurile cu numele câştigătorilor premiilor Oscar.

Timp de 82 de ani, PricewaterhouseCoopers a numărat voturile pentru Oscar. Anul acesta au fost aproape 7.000 de voturi exprimate în scris sau online de membrii Academiei americane de film.

„Noi controlăm totul, de la momentul în care foile de vot cu coduri de securitate pleacă şi până se întorc la noi. Apoi le ducem într-o locaţie secretă”, spune Brian Cullinan, director PricewaterhouseCoopers.

În acest loc secret, securitatea este drastică. Există un sistem de alarmă, uşi cu acces biometric şi nu este semnal pentru Internet. Acolo, voturile exprimate la cele 24 de categorii sunt numărate manual.

„Eu şi cu Brian verificăm totul, ne asigurăm că luăm totul la mână, numărăm şi renumărăm voturile. Apoi vom pune totul în plic, îl închidem şi îl sigilăm”, spune Martha Ruiz, partener PricewaterhouseCoopers.

24 de plicuri cu numele câştigătorilor şi un set duplicat sunt apoi introduse în două serviete. Ambele sunt închise într-un seif până în ziua galei premiilor Oscar, când cei doi însărcinaţi cu predarea lor le transportă către Dolby Theatre. Păziţi de poliţie, Martha Ruiz şi Brian Cullinan merg pe rute separate către sala unde sunt decernate premiile.

„Indiferent ce se întâmplă, cel puţin unul dintre noi ajunge acolo”, spune Brian Cullinan.

Plicurile sunt predate prezentatorilor galei Oscar cu câteva secunde înainte de anunţarea câştigătorilor.

„Este un secret mare şi important. Realitatea este că există un secret pe care îl păstrăm pentru totdeauna şi anume cine a ieşit pe locul doi”, spune Brian Cullinan.