OSCE intenţionează să monitorizeze cu drone frontiera ruso-ucraineană

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa examinează posibilitatea utilizării de drone pentru supravegherea frontierei ruso-ucrainene, a anunţat preşedintele OSCE, Didier Burkhalter.

15 iul. 2014, 06:08
OSCE intenţionează să monitorizeze cu drone frontiera ruso-ucraineană

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de OSCE luni seara, Burkhalter a abordat acest subiect cu miniştrii de externe rus şi ucrainean, Serghei Lavrov şi Pavlo Klimkin. În cadrul unei convorbiri telefonice, cei doi miniştri au aprobat această iniţiativă a OSCE, notează Agerpres.

În ultimele zile, mai multe incidente au fost semnalate la frontiera dintre Rusia şi Ucraina, în est, teatrul unor intense violenţe între forţele armatei ucrainene şi insurgenţi înarmaţi proruşi din aşa-numitele forţe de autoapărare ale republicilor populare Doneţk şi Lugansk.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră ruşi au fost vizaţi de tiruri provenind din teritoriul ucrainean, potrivit Moscovei. Duminică, un obuz tras dinspre Ucraina a lovit o casă din orăşelul rusesc Doneţk, regiunea Rostov (a nu se confunda cu Doneţk din Ucraina), într-un incident soldat cu un mort şi un grav rănit. Rusia a calificat incidentul drept o agresiune şi a ameninţat cu consecinţe ireversibile.