Ostilităţile din Yemen s-au soldat cu 944 de morţi şi 3.487 de răniţi

Violențele din Yemen s-au soldat cu 944 de morți și 3.487 de răniți, potrivit unui bilanț din 17 aprilie publicat marți la Geneva de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), relatează AFP.

21 apr. 2015, 16:48
Ostilităţile din Yemen s-au soldat cu 944 de morţi şi 3.487 de răniţi

Într-un bilanț precedent, anunțat vinerea trecută, OMS indica 767 de morți și 2.906 răniți de la izbucnirea violențelor, pe 19 martie.

OMS, așa cum a indicase deja săptămâna trecută, a subliniat marți că bilanțul real este mai mare, deoarece numeroase corpuri neînsuflețite nu sunt transferate la centre medicale, potrivit Agerpres.

Organizația internațională a lansat, de asemenea, un avertisment în legătură cu prăbușirea iminentă a sistemelor de sănătate în Yemen, care se confruntă cu o penurie din ce în ce mai mare de medicamente care pot salva vieți, cu întreruperi frecvente a funcționării generatoarelor și cu lipsa de electricitate pentru a le alimenta.

Din cauza lipsei de carburanți, activitatea serviciilor de ambulanță este și ea deseori întreruptă.

De la izbucnirea ostilităților, au scăzut cu 40% consultațiile zilnice în centrele medicale, ceea ce arată că numeroase persoane nu se pot deplasa la ele din cauza drumurilor blocate și a luptelor de stradă. Pacienții și ambulanțele nu pot circula fără să-și asume un risc, a indicat personalul medical al OMS din Yemen.

Potrivit Ministerului yemenit al sănătății publice și al populației, majoritatea spitalelor nu vor mai putea în curând să asigure tratamente medicale și intervenții chirurgicale.