OTRAVA din apetisantele fructe şi legume VIDEO

Fructele şi legumele pe care le consumăm, considerate sănătoase, sunt de multe ori mai toxice decât alimente cunoscute de pe lista neagră a medicilor. Nutriţioniştii au spus că fructele şi legumele cultivate în sere industriale au şi de 10 ori mai multe metale grele, nitraţi şi pesticide decât ar fi normal.

24 feb. 2015, 06:29
OTRAVA din apetisantele fructe şi legume VIDEO

Cei mai mulţi cumpărătorii vor fructe şi legume care să arate ca în revistă. Mari, lucioase, fără pete, chiar dacă în spatele aspectului sănătos stă de multe ori un produs fără valoare nutritivă, ba chiar nociv pentru organism.

Un studiu făcut recent arată că fructele şi legumele stropite cu tot felul de chimicale conţin de 10 ori mai multe metale grele decât cele din gospodăria ţăranilor. „Am reuşit să evidenţiem că la produsele cultivate în sistem ecologic sau organic, metalele grele şi pesticidele sunt aproape nule„, a declarat profesorul Adrian Timar, directorul departamentului Ingineria Produselor Alimentare de la  Universitatea Oradea.

Specialiştii recomandă să consumăm cât mai multe fructe şi legume de sezon produse în România şi care provin din surse de încredere, cum ar fi ţăranii care vin la piaţă cu recolta din propria grădină.

CITEŞTE ŞI: Cele mai bune alimente pentru detoxifierea organismului