OTRAVA din băuturile dietetice. Vezi la ce riscuri te expui

Bauturile dietetice nu sunt chiar atat de sanatoase pe cat se spune. In plus, ele adauga kilograme nedorite celor care le consuma des. Potrivit unui studiu realizat de catre specialistii de la o facultate de medicina din Texas, in cazul persoanelor care au consumat bauturi dietetice in mod regulat, cresterea in greutate a fost mai mare cu 70%. Aceasta problema poate fi cauzata de ingredientele pe care ele le contin.

12 nov. 2013, 17:31
OTRAVA din băuturile dietetice. Vezi la ce riscuri te expui

Caramel. Acesta este adaugat pentru obtinerea culorii dorite. El contine o substanta numita 4-metilimidazol, ea ducand la aparitia cancerului pulmonar. Autoritatile in domeniu au ajuns la concluzia ca oamenii sunt expusi acestui pericol daca beau des bauturi care contin caramel sau consuma alimente care il contin, potrivit ziarulring.ro.

Aspartam. Acest indulcitor scazut in calorii nu prezinta probleme la majoritatea oamenilor, insa unii nu il pot metaboliza. Studiile pe animale au aratat ca aspartamul poate provoca si cancer. In plus, el induce corpul uman in eroare si provoaca acumularea de kilograme in plus.