Otravă împărţită din uşă în uşă, fără niciun control, de o firmă de deratizare angajată de Primărie

O firmă plătită de primăria sectorului 1 să facă deratizare a împărţit oamenilor substanţa otrăvitoare şi i-a lăsat să se descurce cum pot. Angajaţii au împărţit otrava oamenilor, deşi ar fi trebuit chiar ei să o împrăştie în gospodării. Din fericire, câţiva oameni au sunat la poliţie şi au raportat incidentul.

RomaniaTV.net
29 aug. 2013, 16:28
Otravă împărţită din uşă în uşă, fără niciun control, de o firmă de deratizare angajată de Primărie

Mai mulţi bucureşteni din Sectorul 1 au primit otravă pentru rozătoare de la o firmă angajată de primărie. Mai multe plicuri cu otravă pentru şoareci au fost împărţite din casă în casă, pe o stradă din sectorul 1.

Scandalizaţi, oamenii au chemat poliţia. Cei doi angajaţi ai firmei de deratizare care au distribuit otrava au fost verificaţi

„Cei doi bărbaţi cu contracte încheiate cu o societate comercială, care se ocupă de deratizare, aveau asupra lor ordine de serviciu, legitimaţii, care atestau ca sunt angajaţi. S-au făcut verificari şi la societate şi toate documentele erau legale”, a declarat Emilia Mihai, de la Poliţia Capitalei.

VEZI ŞI Scene de groază în Motru: Mai mulţi câini, otrăviţi şi aliniaţi în faţa unor blocuri VIDEO

Şefii primăriei s-au revoltat când au auzit de întâmplare. Nu vor să deconteze acţiunea firmei de deratizare, pentru că angajaţii unităţii trebuiau chiar ei să imprăştie otrava, şi nu să le-o impartă oamenilor.

Primăria Capitalei va lua însă măsuri. Pentru faptul că echipa a înmânat staţia de intoxicare beneficiarului direct, în loc să o instaleze în curtea acestuia, membrii echipei vor fi sancţionaţi iar lucrarea nu va fi decontată. Inspectorii se angajează să verifice câte astfel de incidente au mai avut loc.

„Pentru faptul că echipa de lucru a operatorului a înmanat staţia de intoxicare beneficiarului direct, în loc să o instaleze în curtea acestuia, membrii echipei vor fi sancţionaţi conform Regulamentului de Ordine Interioară şi lucrarea nu va fi decontată. Mai mult, inspectorii Direcţiei de Utilităţi Publice din cadrul PMB se vor deplasa în teren pentru a verifica dacă au mai avut loc asfel de incidente şi vor lua măsurile care se impun”, se arată într-un comunicat de la Primăria Capitalei.

Otrava împărţită oamenilor este foarte periculoasă, avertizează medicii.

„Va produce în cazul celui care intră în contact cu substanţa hemoragii, fiind o substanţă anticoagulantă, de la hemoragii minore din nas şi până la hemoragii severe care determină internare şi exista un risc de deces asociat acestor hemoragii”, a declarat Bogdan Mateescu, medic gastroenterolog, la România TV.