Palamentarii jurişti au validat candidaţii pentru şefia Autorităţii Electorale Permanente

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat luni candidaţii la funcţia de preşedinte al AEP Daniel Barbu, propus de grupul parlamentar ALDE şi Maria Krause, propusă de USR.

22 mai 2017, 11:59
Palamentarii jurişti au validat candidaţii pentru şefia Autorităţii Electorale Permanente

„Preşedintele şi vicepreşedinţii nu pot fi membri ai unui partid politic deci în momentul în care li se valideazã mandatul trebuie sã îşi dea demisia, în termenul de 15 zile în care pot renunţa la aceastã calitate dacã o au. Mandatul este de opt ani şi poate fi reînnoit o singurã datã. Am primit douã candidaturi. În primul rând avem grupurile parlamentare ale ALDE din camera Deputaţilor şi Senat propun pe domnul Daniel Barbu pentru funcţia de preşedinte al AEP şi de asemenea mai avem încã o propunere din partea grupului USR care nominalizeazã pe doamna Maria Krause”, a spus preşedintele Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea.

Citeşte şi Scandal pe Legea salarizării. Inspector ANAF: Îmi e ruşine cu salariu de 4.000 lei. Ministrul Muncii: Eu atât aveam ca primar

Deputaţii şi senatorii jurişti au votat în unanimitate validarea celor două propuneri, urmând ca plenul reunit să decidă cu privire la ocuparea funcţiei de preşedinte AEP.