Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost pus sub sechestru

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului este pus sub sechestru. Biserica datorează statului peste un milion de lei, deoarece nu a plătit impozite pentru salariile angajaţilor. Dacă cererea de eşalonare depusă de Arhiepiscopie va fi ignorată, Fiscul va trece la executarea silită.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 07:41
Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost pus sub sechestru

Sechestrul vizează Palatul Arhiepiscopal, un imobil situat în centrul Constanţei, un teren intravilan şi 13 maşini.

„S-a pus sechestru pe trei imobile şi 13 autoturisme”, a declarat Emilian Mihăilescu, Director Adjunct DGFP Constanţa.

Fostul protopop de Băneasa spune că a atras atenţia, încă din 2007, asupra neregulilor de la Constanţa.

„Printr-un memoriu de 100 de pagini, eu am atras atenţia Patriarhiei Române de tot ce se întâmplă aici, la Constanţa. Memoriu care, într-un final, s-a soluţionat prin excluderea mea din cler. Tot ce am scris eu în acel memoriu s-a dovedit. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi-a construit un imperiu la Vatra Dornei. Să iasă şi să spună public enoriaşilor din Dobrogea cum şi-a construit acel imperiu de la Vatra Dornei şi de ce Arhiepiscopia Tomisului este falimentară”, a susţinut Marius Mustaţă, fost protopop de Băneasa.

Aceeaşi arhiepiscopie a avut venituri de 43 de milioane de lei anul trecut. Bisericile câştigă mult şi pentru că sunt scutite de la plata impozitelor pentru vânzarea de obiecte de cult, chirii şi alte activităţi economice.