Palatul lui Ceauşescu, scos la vânzare de RA-APPS

Reşedinţa lui Nicolae Ceauşescu, în perioada cât a fost preşedinte, va fi vândută, transmite România TV. Motivul este că Palatul Primăverii nu mai este folosit decât rareori, iar întreţinerea costă prea mult. Astfel, Guvernul a decis vânzarea clădirii. Totodată, mai multe bunuri rămase de la Ceauşescu vor fi distruse pentru că sunt prea uzate.

17 apr. 2014, 16:13
Palatul lui Ceauşescu, scos la vânzare de RA-APPS

Construcţia Palatului Primăverii a început în 1965, imediat după ce Nicolae Ceauşescu a preluat puterea în România comunistă, şi a servit ca reşedinţă oficială până în 1989. Se pare că Elena Ceauşescu s-ar fi implicat personal în alegerea covoarelor şi candelabrelor din interior.

După Revoluţie, palatul a fost rareori folosit, iar costurile mari ale întreţinerii au determinat autorităţile să decidă scoaterea ei la vânzare. Se speră ca potenţialii cumpărători să fie atraşi de terenul din jurul vilei, de 15.000 m².

O parte din bunurile aflate în interior vor fi distruse deoarece sunt prea uzate pentru a mai fi scoase la licitaţie. Este vorba îndeosebi de haine şi încălţăminte care a aparţinut cuplului prezidenţial.