Paleologu, la Congresul PNŢCD: Mă bucur că m-aţi invitat, colegii din PDL mă ignoră total

Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a spus, în discursul ţinut la Congresul PNŢCD, că se bucură ca a fost invitat să vorbească la tribună, în condiţiile în care colegii din PDL îl "ignoră total".

02 nov. 2013, 11:58
Paleologu, la Congresul PNŢCD: Mă bucur că m-aţi invitat, colegii din PDL mă ignoră total

El a adăugat că, cel mai probabil, a fost invitat să vorbească datorită interesului său pentru monumente istorice, arătând că şi PNŢCD este un monument istoric, de patrimoniu, scrie Mediafax.

Theodor Paleologu a glumit şi pe seama faptului că discursul său l-a urmat pe cel al lui Andrei Chiliman. „E bine că ne-aţi pus unul după altul, eu după Chiliman. Mi-am adus aminte că şi eu am un bunic ţărănist”, a spus acesta, în aplauzele audienţei.

„Mă bucur că m-aţi invitat, nu pentru că nu mă mai invită nimeni, colegii din PDL mă ignoră total (…). Că m-aţi invitat să asist, am înţeles, e foarte drăguţ din partea dumneavoastră, dar că m-aţi invitat şi să vorbesc, asta nu am mai înţeles, pentru că nu sunt nici preşedinte de partid, nici nu candidez undeva în partidul dumneavoastră, nici nu sunt membru. M-am întrebat, oare de ce? Nu am găsit o soluţie. Ca fost ministru al Curturii, la Operă, să fi fost, dar mai sunt şi alţii. Şi, totuşi, am găsit o explicaţie, vedeţi, interesul meu pentru monumente istorice şi pentru patrimoniu, şi PNŢCD-ul e un monument istoric. Ţine de patrimoniul naţional, nu numai clădirea în care aveţi dumneavoastră sediu, ci şi partidul ca patrimoniu”, a spus Paleologu în discursul său.

El a mai afimat că apreciază frumuseţea PNŢCD aşa cum „apreciem frumuseţea de vile interbelice, în comparaţie cu căsoaiele noilor îmbogăţiţi”.

Paleologu a ţinut să atragă atenţia că, dacă ai o casă interbelică, frumoasă, trebuie totuşi să ai şi mobilier interbelic.

„Atenţie la oamenii dinăuntru. Şi îmi permit o sugestie, să aveţi mobilier interbelic, adică oameni care au rădăcini în România interbelică”, a spus democrat-liberalul.

Paleologu a ţinut să vorbească şi despre şansele PNŢCD, arătând că este o şansă unică.

„Aveţi grijă să nu o rataţi, pentru că, în general, în politica românească se ratează toate şansele. E ca un meci de fotbal între echipe foarte proaste, care îşi dau autogol, se faultează în aceeaşi echipă, îl bat pe arbitru. Aveţi mare grijă, pentru că este o şansă care nu se va repeta”, a menţionat Paleologu.

El a explicat că scrutinul de anul viitor, pentru europarlamentare, proporţional, la scară naţională, favorizează partidele mici. E o şansă cu totul aparte”, a mai spus Paleologu.