Palma ISTORIEI: HITLER s-a căsătorit cu o EVREICĂ. Fostul dictator nazist o credea ARIANĂ PURĂ

Mostre de ADN din părul Evei Braun, iubita lui Adolf Hitler, au arătat că ea avea origini evreieşti, deşi el credea că este ariană. Fostul dictator nazist s-a căsătorit cu Eva în buncărul din Berlin, cu câteva ore înainte de invazia Armatei Roşii, când amândoi s-au sinucis ca să nu cadă în mâinile inamicului.

05 apr. 2014, 14:37
Palma ISTORIEI: HITLER s-a căsătorit cu o EVREICĂ. Fostul dictator nazist o credea ARIANĂ PURĂ

Potrivit analizei ADN din mostrele de păr ale Evei Braun, iubita lui Adolf Hitler ar fi avut strămoşi în rândul evreilor aşkenzi – populație care provine din vestul și centrul Europei, prezentă mai ales în țările germanice, unde a ajuns după izgonirea din Iudeea, de către trupele Imperiului Roman.

Mostrele de păr au fost luate dintr-o perie cu monogramă, cu care Eva Braun îşi peria părul, găsită în reşedinţa montană din Bavaria, Berghof, a lui Hitler.Specialiştii au descoperit o secvenţă genetică mitocondrială din grupul N1b1 a ADN-uklui, asociată vechilor evrei aşkenazi, care s-a transmis pe linie maternă, din generaţie în generaţie, rămânând astfel neschimbată. De altfel, potrivit legii tradiţionale evreieşti, iudaismul se transmite pe linie maternă.

Vezi şi V-aţi fi imaginat? Ce ascund aceste imagini cu Hitler GALERIE FOTO

Dezvăluirea a fost făcută în filmul documentar „ADN-ul morţilor faimoşi”, ce va fi difuzat săptămâna viitoare, de Channel 4, scrie The Independent. La realizarea filmului au contribuit experţi geneticieni care au prelevat mostre de DNA din relicve celebre şi le-au analizat în speranţa de a rezolva unele dintre misterele care le-au învăluit.

Hitler i-a cercetat originile, dar s-a păcălit

Eva Braun s-a îndrăgostit de Hitler când avea 17 ani. Între ei era o diferenţă de 23 de ani. Eva a intrat ca „ucenică” pe lângă fotograful oficial al lui Hitler, Heinrich Hoffmann. Lui Hitler i-a plăcut de ea. Sceptic din fire şi obsedat de rasa pură, Hitler i-a ordonat secretarului său particular, Martin Bormann, să facă investigaţii asupra originii familiei Evei, pentru a se asigura că fata este ariană „pură”, fără vreun urmaş evreu.

Vezi şi Imagini în premieră: Viaţa lui Hitler alături de iubita sa, Eva Braun

În vremea aceea, mijloacele de investigaţie a originilor îndepărtate nu erau atât de dezvoltate, iar datele de acest fel se culegeau mai mult din documente şi, eventual, din mărturisiri făcute de diferite persoane.

Din investigaţiile secrete făcute de Bormann a rezultat că Eva era „ariană pură”. Un argument în plus în cercetările secretarului personal al lui Hitler a fost şi acela că fata urmase o şcoală catolică. Dar, în secolul al XIX-lea, mulţi dintre evreii aşkenazi din Germania s-au convertit la Catolicism, ceea ce înseamnă că şi strămoşii Evei  Braun ar fi putut face acelaşi lucru, pentru a-şi ascunde originea.

Citeşte şi Hitler nu s-a sinucis, ci a fugit în Argentina, susţine o nouă carte

Eva şi Hitler au devenit amanţi în 1932, când ea împlinise 20 de ani. Dictatorul nazist nu dorea să îşi arate legătura amoroasă în public, aşa că a ţinut-o pe amanta lui mai mult ascunsă. S-au căsătorit însă în buncărul din Berlin, într-o ceremonie restrânsă, martori find Bormann şi Joseph Gobbels.

Căsătoria s-a încheiat cu câteva ore înainte de invazia Armatei Roşii.  În timp ce aceste trupe se îndreptau către Berlin, Eva, care avea atunci 32 de ani, a luat o pastilă de cianură şi s-a sinucis, iar Hitler a luat şi el otravă şi s-a împuşcat în cap, cu pistolul. Cadavrele lor au fost găsite unul lângă celălalt.