Pană de curent în centrul Capitalei, după o avarie la o staţie de transformare

Mai multe zone din Capitală, printre care Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare, precum şi pe bulevardele Dorobanţi şi Ion Mihalache, au fost afectate, miercuri seară, de o pană de curent, după o avarie la sistemul de electricitate. După câteva zeci de minute, alimentarea cu energie electrică a zonei de nord a Bucureştiului a fost reluată. Din cauza penei de curent, circulaţia metrourilor a fost oprită, în prezent fiind reluată, însă trenurile se deplasează cu viteză mai redusă.

RomaniaTV.net
08 feb. 2017, 17:46

Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri, pentru a noua zi consecutiv, în Piaţa Victoriei din Capitală, în timp ce în faţa Palatului Cotroceni sunt aproximativ 100 de oameni, susţinători ai Guvernului Grindeanu.

Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără a afecta circulaţia rutieră din zonă. Protestatarii din Piata Victoriei au adus şi lopeţi cu care au curăţat zăpada şi au păstrat chenarul în care este scris, de dimineaţă, mesajul „REZIST”.

Protestatarii din Piaţa Victoriei au transmis pe Facebook mai multe mesaje prin care anunţau că nu este lumină în centrul Bucureştiului.

O explozie a unui cablu subteran de electricitate care a avut loc, miercuri seară, pe Şoseaua Ştefan cel Mare ar putea fi cauza întreruperii energiei electrice în zona de nord a Capitalei. Mai mulţi martori au declarat, pentru News.ro, că au sunat la 112 pentru a anunţa că au auzit o explozie puternică, însoţită de fum, urmată de pana de curent. În urma exploziei, în trotuar a apărut o groapă, care a fost împrejmuită de pompieri.

La faţa locului a fost trimis şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Potrivit unor membri ai echipelor de intervenţie din zonă, ar fi vorba de un cablu de transport de mare capacitate, de zeci de mii de volţi, care s-ar fi ars.

Din cauza penei de curent, circulaţia metrourilor a fost oprită timp de câteva zeci de minute, în prezent fiind reluată, însă trenurile s-au deplasat o perioadă cu viteză mai redusă.

Potrivit news.ro, zonele rămase fără energie electrică au fost Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare, precum şi bulevardele Dorobanţi şi Ion Mihalache. Curentul a picat în aceste zone în jurul orei 19.00.

Ei au precizat că s-au făcut manevre pentru alimentarea cu energie electrică a zonelor afectate din alte surse.

Curentul a căzut în aceste zone în jurul orei 19.00.

Protestatarii au făcut un om de zăpadă căruia i-au atașat o pancartă cu mesajul „#Rezist Day 9”. De asemenea, un manifestant are o cruce cu mesajul „2017 — Dumnezeu e cu noi”. Manifestanților le este pus la dispoziție ceai, cafea, suc, apă plată, dulciuri, pizza și fructe, transmite Agerpres.

Protestatarii din Piaţa Victoriei nu dau semne că vor să renunţe. Susţin că nu au încredere în majoritatea parlamentară şi în Executiv, că vor renunţa la modificarea codurilor penale.
 
Klaus Iohannis a mers, miercuri seară, în mijlocul protestarilor de la Cotroceni, dar a stat în faţa oamenilor fără să scoată niciun cuvânt. El a explicat ulteror pe pagina sa de Facebook că un preşedinte trebuie să asculte vocea tuturor românilor. Vezi si: Iohannis a explicat de ce a mers în mijlocul protestatarilor de la Cotroceni. A patra zi în care oamenii cer demisia preşedintelui