Pană de curent pe domeniul schiabil din Sinaia. Zeci de turişti au rămas blocaţi în telescaun

Pană de curent, timp de două ore, pe domeniul schiabil din Sinaia din cauza unui transformator ars. Circa 40 de turişti rămaşi în telescaun la Valea Dorului au fost duşi în siguranţă datorită motorului alternativ pe motorină, în timp ce alţi 150 sunt transportaţi cu snowmobilele de pe Valea Soarelui.

05 ian. 2018, 13:09
Pană de curent pe domeniul schiabil din Sinaia. Zeci de turişti au rămas blocaţi în telescaun

„În Valea Dorului, circa 40 de oameni au rămas blocaţi în telescaun, dar problema a fost rezolvată imediat, deoarece a fost pus în funcţiune motorul alternativ pe motorină de care beneficiază întreaga instalaţie. Turiştii au fost coborâţi fără probleme „, a declarat Claudiu Ciubotaru, director marketing Teleferic Prahova SA.

Instalaţiile de transport pe cablu de pe domeniul schiabil al staţiunii Sinaia nu au funcţionat între orele 11.00 şi 13.30, după ce un transformator al furnizorului de electricitate s-a ars. Singura excepţie a fost la telecabină, care a funcţionat din oraşul Sinaia până la cota 2.000.

Alte 150 de persoane au fost afectate în Valea Soarelui, acolo autorităţile intervenind cu maşinile de deszăpezile şi snowmobile pentru a transporta turiştii în siguranaţă.

Citeşte şi Aproximativ 150 de turişti, blocaţi pe platoul Bucegi. Telecabina a fost oprită din cauza vântului puternic UPDATE