PANICĂ CUMPLITĂ în Dâmboviţa. Un URS a fost prins lângă o şcoală

Clipe de panică în apropierea unei şcoli din Dâmboviţa. Un urs a fost prins în gardul unei case, chiar lângă clădirea în care învaţă zeci de copii. Peste 100 de elevi sunt închişi în clase şi sunt păziţi de jandarmi. Ursul va fi tranchilizat.

23 oct. 2014, 07:51
PANICĂ CUMPLITĂ în Dâmboviţa. Un URS a fost prins lângă o şcoală

Un urs s-a prins într-un gard al unei şcoli din comuna Bezdead, judeţul Dâmboviţa. La faţa locului sunt aşteptaţi vânători şi specialişti DSVSA pentru a-l tranchiliza, informează Agerpres. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, copiii sunt ţinuţi în clădirea şcolii până când va fi îndepărtat animalul. Este vorba despre un urs matur, cu o greutate de cel puţin 200 de kilograme.

O echipă de jandarmi se află la faţa locului pentru a îndepărta persoanele curioase. Zona este sigură. Se aşteaptă persoanele abilitate pentru a salva ursul captiv într-un gard. De-a lungul timpului, s-a mai întâmplat ca urşii să coboare în localităţile de pe raza judeţului Dâmboviţa„, a declarat la România TV Cristian Vătăşelu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Dâmboviţa.

În comuna Bezdead au fost înregistrate în ultimii ani mai multe atacuri ale urşilor, care au intrat în gospodăriile oamenilor.