Panică în Noua Zeelandă, unde căpşunele sunt înţepate cu acul de cusut. Există suspiciuni de contaminare intenţionată a acestora

Un ac de cusut a fost descoperit într-o căpşună din Noua Zeelandă, a dezvăluit luni Poliţia locală într-un anunţ care aminteşte de cazurile similare de contaminare ce au generat o adevărată psihoză în luna septembrie în rândul populaţiei din ţara vecină, Australia.

RomaniaTV.net
26 nov. 2018, 09:45
Panică în Noua Zeelandă, unde căpşunele sunt înţepate cu acul de cusut. Există suspiciuni de contaminare intenţionată a acestora

Este pentru a doua oară când un ac de cusut a fost găsit într-o căpşună în Noua Zeelandă. Descoperirea a fost făcută weekendul trecut într-o caserolă vândută în orăşelul Geraldine de pe Insula de Sud, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei neozeelandeze. Proprietarul supermarketului din care a fost cumpărată acea caserolă cu fructe a anunţat deja retragerea de la standuri a tuturor căpşunelor. El a refuzat însă să spună dacă fructul în cauză a fost recoltat în Australia sau în Noua Zeelandă.

Australia a trăit mai multe săptămâni din septembrie într-o stare generală de angoasă după descoperirea unor ace de cusut şi a unor bolduri în caserole cu căpşune. Acele anunţuri publice au provocat pagube financiare majore în rândul producătorilor, panică în rândul unora dintre consumatori şi o veritabilă „epidemie” de farse pe reţelele de socializare.

Peste 200 de cazuri prezumtive de căpşune contaminate au fost semnalate după spitalizarea din cauza unor dureri de stomac a unui bărbat care a mâncat un astfel de fruct. Un incident similar a fost semnalat şi în Noua Zeelandă.

O femeie de 50 de ani care lucrează într-o fermă în care au fost produse unele dintre acele căpşuni a fost de atunci arestată şi pusă sub acuzare în statul Queensland din nord-estul Australiei.

Ministerul neozeelandez al sectorului primar (MPI) a anunţat că persoana care a găsit acul de cusut în caserola din Geraldine nu a fost rănită.

Poliţia a deschis o anchetă„, a declarat în faţa jurnaliştilor un purtător de cuvânt al ministerului. „În acest stadiu, MPI nu are motive să creadă că situaţia ar putea să se agraveze şi să meargă dincolo de această descoperire singulară. Totuşi, ca măsură de precauţie, magazinul în cauză a retras căpşunele de pe rafturile sale”.