Panică în Rusia. O localitate din centrul ţării a fost acoperită cu zăpadă de culoarea smaraldului

O localitate din centrul Rusiei a fost acoperită cu zăpadă de culoarea smaraldului. Localnicii s-au speriat şi au anunţat poliţia. Autorităţile au anunţat că nu e niciun pericol şi că totul a fost din cauza unei scurgeri de la o ţeavă a uzinei chimice din zonă.

01 dec. 2016, 12:33
Panică în Rusia. O localitate din centrul ţării a fost acoperită cu zăpadă de culoarea smaraldului

Zapada de un verde toxic a aparut joi dimineata in zona Pervouralsk din centrul Rusiei iar oamenii, alarmati, au sunat la politie. Explicatia pe care au primit-o nu a fost de natura sa-i linisteasca: culoarea a aparut in urma unei scurgeri de la o teava a uzinei chimice din zona, specializata in productia de crom, potrivit stirileprotv.ro.

Aceasta era conectata la un rezervor subteran construit in urma cu peste jumatate de secol fara respectarea vreunei norme de mediu si plin de apa contaminata cu crom. Totusi, reprezentantii uzinei spun ca „nu e niciun pericol” si ca apa contaminata a fost drenata in ultimii ani, dar una dintre tevi s-a infundat iar acum a explodat iar continutul ei s-a infiltrat in zapada.
zapada verde

Operatiunile de curatare ar trebui sa nu dureze mai mult de o zi, asigura reprezentantii fabrici. Localnicii spun insa ca astfel de incidente au avut loc si in trecut – de pilda, anul trecut ploile au avut o culoare ciudata.