PANICĂ într-un parc industrial din Dâmboviţa, după ce a fost găsit un PROIECTIL

Aproximativ 300 de angajaţi care lucrează în Parcul Industrial Priboiu din judeţul Dâmboviţa au fost evacuaţi, luni, după ce în incinta parcului a fost găsit un proiectil exploziv care provine din cel de-al Doilea Război Mondial şi care era îngropat.

02 dec. 2013, 13:57
PANICĂ într-un parc industrial din Dâmboviţa, după ce a fost găsit un PROIECTIL

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, Alexandra Cristina Niculae, reprezentanţii Parcului Industrial Priboiu au sunat la 112 după ce muncitorii care scoteau din pământ rădăcinile unor copaci bătrâni au descoperit un proiectil, informează Mediafax.

La faţa locului au ajuns echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Ţelea, dispozitivul exploziv este un proiectil cu calibrul de 152 milimetri, fără focos, dar cu încărcătură, care provine din al Doilea Război Mondial.

Reprezentantul ISU Dâmboviţa a precizat că înainte de sosirea pompierilor aproximativ 300 de persoane care lucrează în Parcul Industrial Priboiu au fost evacuate din zonă, fiind vorba despre angajaţi de la două firme şi despre conducerea parcului industrial.

Echipajul pirotehnic a preluat proiectilul şi l-a transportat într-un poligon unde urmează să fie distrus în condiţii de siguranţă.

CITEŞTE ŞI: Descoperire INCREDIBILĂ în curtea unui moldovean. Vezi ce găsit bărbatul în timp ce săpa în curte