PANICĂ la metrou, în Bucureşti, din cauza unei defecţiuni tehnice

Circulaţia metrourilor pe magistrala Pipera - Berceni a fost oprită, joi dimineaţă, din cauza unui incident între staţiile Piaţa Victoriei şi Romană. Iniţial s-a spus că ar fi fost vorba despre un incendiu, dar informaţia a fost dezminţită de Metrorex.

RomaniaTV.net
02 apr. 2015, 06:05
PANICĂ la metrou, în Bucureşti, din cauza unei defecţiuni tehnice

UPDATE: Şeful Departamentului de Comunicare al Metrorex, Evelyne Croitoru, a dezminţit că ar fi existat un incendiu în subteran. „În această dimineață (joi — n.r.) a apărut o problemă la un izolator de linie între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. Nu a fost vorba de un incendiu ci doar de o degajare de fum. Linia afectată a fost scoasă de sub tensiune iar echipele de intervenție au remediat problema în intervalul orar 6,50 — 7,20, timp în care circulația trenurilor s-a realizat pe un singur sens între cele două stații. În acest moment, garniturile de metrou pe acel tronson circulă normal”, a precizat Croitoru.

În jurul orei 7.00, o garnitură Metrorex a rămas blocată în tunelul dintre Piața Victoriei și Piața Romană, în imediata apropiere a stației Victoriei, după ce un cablu de tensiune ar fi luat foc.

Problema a fost remediată în câteva zeci de minute, suficient însă pentru crearea unui haos total.

Întreaga stație Piața Victoriei s-a umplut de un fum dens şi de un miros greu de cabluri arse. Zeci de oameni aflaţi în staţie au aşteptat nedumeriți să afle ce s-a întâmplat. După câte minute, reprezentanții Metrorex au anunțat, la megafon, că, din cauza unor probleme tehnice, circulația metrourilor se va desfășura cu dificultate.

Reprezentanții firmei care asigură paza la metrou au declarat că, foarte probabil, un cablu de tensiune a luat foc, garnitura de metrou rămând blocată în tunel, spre Piața Romană.

Din cauza incidentului de la Piața Victoriei, metrourile pe magistrala Pipera – Berceni au circulat, zeci de minute, doar de la stația Pipera până la Victoriei și de la stația Berceni până la Piața Romană, circulația între Piața Romană și Piața Victoriei fiind închisă complet.