PANICĂ pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Mii de persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate, joi dimineaţă, din aeroportul Domodedovo din Moscova după izbucnirea unui incendiu în zona unde se tranzitează bagaje.

RomaniaTV.net
03 sept. 2015, 08:07
PANICĂ pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Mii de persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Circa 40 de zboruri au fost întârziate, cu toate că incendiul nu a fost unul de proporţii.

„La 08:10 (ora Moscovei), focul a fost stins în totalitate. Nu există întârzieri ale zborurilor la sosire, dar există la plecare”, a anunțat un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență.

„Când fumul va fi sub control și vom verifica clădirea, aeroportul va funcționa normal”, a adăugat acesta, precizând că pasagerii vor reveni „în curând” în terminal.

Potrivit poliției, focul s-a declanșat în urma unui scurtcircuit în sectorul aeroportului unde tranzitează bagaje și s-a propagat pe o suprafață de 20 metri pătrați, forțând autoritățile să evacueze aproximativ 3.000 de pasageri.

După cum a relatat RIA Novosti, 40 de zboruri afișau întârzieri la decolare.

Domodedovo este unul din cele trei aeroporturi din Moscova. În perioada ianuarie-iulie a.c., aeroportul a deservit 17,41 milioane de călători, cu 6,9% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Agenției ruse de transport aerian.