Papa a numit noi membri în comisia antipedofilie, inclusiv un britanic care a fost victimă a abuzurilor preoţi

Papa Francisc a numit miercuri opt noi membri, proveniți de pe cinci continente, în Comisia de experți a Vaticanului pentru protecția copilului, inclusiv un britanic care a fost victimă a abuzurilor unor preoți pedofili, a anunțat Sfântul Scaun, citat de AFP.

17 dec. 2014, 18:10
Papa a numit noi membri în comisia antipedofilie, inclusiv un britanic care a fost victimă a abuzurilor preoţi

Papa a numit noi membri în comisia antipedofilie, inclusiv un britanic care a fost victimă a abuzurilor preoţi.

După aceste numiri, așteptate de luni de zile, comisia reflectă acum ”o amplă reprezentare a situațiilor și a culturilor”, a afirmat Vaticanul.

Plasată sub președinția cardinalului Sean O’Malley, Comisia, a cărei înființare fusese anunțată în urmă cu un an, are acum în componența sa șapte femei și nouă bărbați, atât reprezentanți religioși, cât și laici.

Britanicul Peter Saunders, originar din Wimbledon (aproape de Londra) și care a fost victimă a unor acte de pedofilie din partea unui apropiat și a doi preoți, s-a alăturat irlandezei Marie Collins, numită în martie, pentru a reprezenta fostele victime în acest grup de lucru format în mare parte din psihologi.

Comisia se va concentra acum pe redactarea statutului său. Ea se va ocupa cu prevenirea și urmărirea penală a infracțiunilor, educația și introducerea unor bune practici în toată Biserica.

Imaginea Bisericii este grav afectată de circa douăzeci de ani de dezvăluirile potrivit cărora mii de copii și adolescenți au fost victimele unor abuzuri sexuale comise de către preoți, în special în Irlanda și în SUA și între anii 1960 și 1990.