Papa Francisc: Dumnezeu este de asemenea un prizonier

Dumnezeu este de asemenea "un prizonier al egoismului nostru, al sistemelor noastre, al numeroaselor nedreptăţi", a afirmat miercuri Papa Francisc, primind în audienţă circa 150 de preoţi care predică în închisori italiene.

RomaniaTV.net
23 oct. 2013, 13:30
Papa Francisc: Dumnezeu este de asemenea un prizonier

Dumnezeu este de asemenea „un prizonier al egoismului nostru, al sistemelor noastre, al numeroaselor nedreptăţi”, a afirmat miercuri Papa Francisc, primind în audienţă circa 150 de preoţi care predică în închisori italiene, relatează AFP.

„Dumnezeu este de asemenea un prizonier, El nu rămâne în afara celulei, El este cu ei (cu deţinuţii – n.r.), El este un prizonier al egoismului nostru, al sistemelor noastre, al numeroaselor nedreptăţi aplicate pentru a-i pedepsi pe cei mai slabi, în timp ce peştii cei mari înoată liber”, a afirmat Papa, adăugând aceste cuvinte improvizate la discursul pregătit.”O justiţie a speranţei şi a porţilor deschise nu este o utopie”, a adăugat Suveranul Pontif.

„Aţi vorbit recent despre o justiţie a reconcilierii, însă şi despre o justiţie a speranţei şi a porţilor deschise, a orizonturilor. Aceasta nu este o utopie, este posibil să se realizeze, chiar dacă nu este uşor, din cauza slăbiciunilor noastre care sunt prezente peste tot, diavolul este peste tot, ispitele, însă trebuie să facem un efort”, a concluzionat Papa Francisc.

Citeşte şi Ultimul mesaj al Papei Benedict al XVI-lea pe Twitter: Simţiţi bucuria de a fi iubiţi de Dumnezeu!

Papa pare astfel să participe la dezbaterea în curs în Italia privind justiţia şi supraaglomerarea închisorilor. Preşedintele italian Giorgio Napolitano a trimis recent un mesaj pe acestă temă parlamentului italian. Potrivit presei italiene, Papa Francis ar putea fi de asemenea primit la Palatul Quirinale, sediul preşedinţiei italiene, la 14 noiembrie. Însă această vizită nu a fost confirmată oficial