Papa Francisc a comparat avortul cu faptul de a apela la „un asasin plătit”

Papa Francisc a comparat miercuri practica avortului cu faptul de a apela la "un asasin plătit", în predica ţinută în cadrul audienţei tradiţionale săptămânale din Piaţa Sfântul Petru, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

RomaniaTV.net
10 oct. 2018, 12:33
Papa Francisc a comparat avortul cu faptul de a apela la „un asasin plătit”

„Este corect să elimini o viaţă în scopul rezolvării unei probleme?”, a întrebat suveranul pontif adresându-se credincioşilor reuniţi în piaţă.

„Este corect să apelezi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă?”, a continuat acesta, abătându-se de la textul prevăzut al predicii.

„Nu este corect să te debarasezi de o fiinţă umană pentru a rezolva o problemă. Este ca şi cum ai apela la un asasin plătit pentru rezolvarea unei probleme”, a insistat suveranul pontif în cadrul unei predici consacrate poruncii biblice „să nu ucizi”.

Papa a deplâns „devalorizarea vieţii umane”, din cauza războaielor, exploatării omului şi a marginalizării, listă la care a adăugat şi avortul făcut „în numele protejării altor drepturi”. „Dar cum poate un act care suprimă o viaţă inocentă să fie terapeutic, civil sau pur şi simplu uman?”, a mai spus suveranul pontif.

Potrivit papei Francisc, „violenţa este refuzul vieţii” şi vine „din frică”.

Evocând copiii care se nasc cu deficienţe, suveranul pontif a criticat sfaturile de întrerupere a sarcinii date părinţilor. „Un copil bolnav este asemenea altor persoane defavorizate din lume, la fel ca o persoană care are nevoie de asistenţă, asemenea săracilor care trăiesc de azi pe mâine”, a spus papa Francisc, precizând că este vorba despre „un dar de la Dumnezeu care te poate salva de egocentrism”.

În luna iunie a anului trecut, suveranul pontif a comparat avortul în situaţiile în care fătul are o deficienţă cu eugenismul făcut cu „mănuşi albe” asemenea celui practicat de „nazişti”.

„În secolul trecut, toată lumea a fost scandalizată de ceea ce au făcut naziştii pentru a păstra puritatea rasei. Astăzi facem acelaşi lucru cu mănuşi albe”, a declarat papa Francisc. „De ce nu mai vedem persoane cu deficienţe de creştere? Pentru că protocolul medicilor spune: se va naşte cu o anomalie, trebuie înlăturat”, a adăugat suveranul pontif.