Papa Francisc a OBOSIT: Şi-a AMÂNAT toate întrevederile. Află care este MOTIVUL

Papa Francisc, care a oficiat duminică slujba de Rusalii, înainte de a oficia, în aceeaşi seară, o rugăciune pentru pace în Orientul Mijlociu, şi-a amânat o serie de întrevederi, luni dimineaţa, 'din cauza unei uşoare oboseli', a anunţat Vaticanul, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 14:12
Papa Francisc a OBOSIT: Şi-a AMÂNAT toate întrevederile. Află care este MOTIVUL

‘Din cauza faptului că este un pic obosit, Papa Francisc şi-a amânat o serie de întrevederi ce figurau pe agenda sa luni dimineaţa, între care programata primire în audienţă a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii italiene’, precizează comunicatul Vaticanului.

Ziua de duminică, ce a culminat cu întâlnirea istorică dintre preşedinţii israelian Shimon Peres şi palestinian Mahmoud Abbas, în grădinile Vaticanului, a fost ‘foarte obositoare’ pentru Papa, a declarat, pentru presă, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Papa Francisc a citit SCRISOAREA unei românce la Memorialul Holocaustului de la Ierusalim

După ce a oficiat, ca de obicei, mesa de dimineaţă, Papa Francisc a acordat câteva audienţe, înainte de a decide să amâne altele.

După ce a fost ales Papă, în martie 2013, Jose Mario Bergoglio (77 de ani) nu a avut niciodată un concediu adevărat. Viguros, energic, dar cu o sănătate fragilă în special în ceea ce priveşte sistemul pulmonar, Papa Francisc se trezeşte înainte de orele 5 dimineaţa şi se culcă târziu. În opinia unor analişti, Papa Francisc arată ca un om grăbit, ca şi cum ar şti că nu are mulţi ani la dispoziţie pentru a reforma Biserica.

Citeşte şi PAPA FRANCISC, dispus SĂ BOTEZE EXTRATEREŞTRII. „Marţienii au dreptul de a fi botezaţi, dacă cer acest lucru”

Papa Francisc a recunoscut, în luna mai, în faţa unor preoţi şi seminarişti în formare, că nu este un model de urmat în ceea ce priveşte organizarea şi dozarea muncii, şi că ‘a te obosi peste măsură’ îl poate face pe un om ‘să plătească scump’.